Suzuka: Pech voor Vandoorne in race 1

Stoffel Vandoorne - Docomo Team Dandelion Racing
Geen geluk voor Stoffel Vandoorne (DOCOMO Team Dandelion Racing) in de eerste race van de Super Formula te Suzuka, de Belg werd aangereden door Yuhi Sekiguchi (Itochu Enex Team IMPUL), ging rond zijn as en strandde op de zeventiende plaats.
Yuji Kunimoto (P.MU/CERUMO.INGING) won de race en neemt daarmee de leiding in de puntenstand  over van Yuhi Sekiguchi. Deze laatste vertrok ver op de grid en in zijn haast om plaatsen goed te maken reed hij Vandoorne aan. Sekiguchi kwam nog als achtste over de lijn maar kreeg 30 seconden straftijd en viel terug naar achttiende plaats. André Lotterer (Vantelin Team TOM’S) werd tweede, de laatste podiumplaats was voor Hiroaki Ishiura (P.MU/CERUMO.INGING). Bertrand Baguette (Green TEC/Nakajima) beëindigde de race op een zesde plek.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 30 oktober 2016.