Suzuka: Podiumplaats voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Vertrokken van op de vierde plaats, slaagde Stoffel Vandoorne er tijdens zijn debuutrace in de Super Formula een plaats te winnen en alzo op het podium te eindigen. De wedstrijd op het circuit van Suzuka werd gewonnen door Naoki Yamamoto, voor Yuji Kunimoto, Vandoorne werd derde zonder ooit aanspraak te kunnen maken op de tweede plaats. Bertrand Baguette, die startte van op de twaalfde positie, wist op te klimmen tot de achtste plaats en scoorde op die manier toch nog een punt.
Met Takashi Kogure en Koudai Tsukakoshi gingen ook de plaatsen vier en vijf naar lokale rijders. Eerste buitenlander, na Vandoorne, werd de Brit James Rositter op de zesde plaats; Andre Lotterer kwam als zevende over de lijn. Negentien wagens namen de start van de race op Suzuka, zestien haalden de finish.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 24 april 2016.