van der Horst

TAC Rally: ontketende Kris Princen derde leider van de dag

Cedric Cherain
Cedric Cherain
Tijdens de voorlaatste lus van vier KP’s heeft Princen opnieuw vol gescoord. Hierdoor heeft hij nu zeven snelste chrono’s op rij met zijn Subaru WRC S12B. Loix kon niets inbrengen tegen het PK overwicht en verhuisde naar de tweede plaats op 12,4 seconden. Kobus staat vast gebeiteld op de derde plaats en dat op net geen minuut van de nieuwe leider.
Inzake de strijd om de vierde plaats heeft Vincent Verschueren iets meer ademruimte gekregen. Maar dit ging wel gepaard met het feit dat Bal, Cunin, Hermann en Van Wijnsberghe niet uit de problemen bleven.

Van Wijnsberghe, leider bij de Historics en heel knap achtste algemeen half koers, verdween van de tabellen op Schuiferkapelle op hetzelfde moment dat ook de Sierra van Vermeirsch en Bob Dejongh problemen kenden. Achter de top 4 waren er nogal wat verschuivingen met een spectaculaire terugkeer van Cherain die op vier KP’s van de 13de plaats opschoof naar de vijfde plaats en mogelijk Verschueren nog kan gaan bestoken tijdens de laatste lus van de rally. Bal staat nu zesde met amper respectievelijk 3 en 5 seconden voorsprong op Hermann en Bouvart.

Ondertussen is Paul Lietaer komen postvatten op de negende plaats algemeen en eerste plaats bij de Historics en is ook Claudie Tanghe de top 10 binnen gedoken met zijn BMW Compact.

Foto: TACDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 12 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons