van der Horst

Team-kampioenschap in Belgische Ford Fiesta Sprint Cup voor Ford-verdelers

Ford Herroelen Motor
Ford Herroelen Motor
Onder invloed van de grote interesse van nogal wat Ford-verdelers – lees de deelname van Ford Vanspringel, Ford Feyaerts, Ford Trading en Herroelen Motors – is de organisatie van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup overgegaan tot de creatie van het genaamde “Ford Dealer – Team Championship”!
Deze “race in de race” is, zoals de naam het doet vermoeden, voorbehouden aan Ford-verdelers die daadwerkelijk onder hun eigen vlag deelnemen of gelinkt zijn aan een team of coureur.
 
Ford Garage Trading
Ford Garage Trading
“In de jaren tachtig kenden we in de Ford Escort Star Cup een gelijkaardig onderling kampioenschap en toen wij het idee van een Team-kampioenschap aan de Ford-verdelers voorlegden, reageerden zij allen enthousiast,” stelt Dick van Elk, de drijvende kracht achter zowel de Nederlandse als de Belgische Cup. “De Fiesta Sprint Cup is voor heel wat Ford-verdelers een perfect middel om de band met de klanten te verstevigen, door ze uit te nodigen en hen te laten supporteren voor “hun” auto. Via het Ford Dealer – Team Championship gaan we die onderlinge strijd tussen de Ford-verdelers nog wat aanscherpen en het spreekt voor zich dat elke Ford-verdeler gebeten zal zijn om op het einde van het seizoen te kunnen pronken met deze Ford Dealer Team-titel!”
 
De best geplaatste auto (met vast startnummer) van één Ford-team scoort telkens punten, zodat er geen voordeel is voor formaties die meerdere auto’s laten rijden. Voor de klassering “Ford Dealer - Team Championship” worden de werkelijk behaalde punten in de overall klassering van de twee races weerhouden.
Ford Fiesta Sprint Cup press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 1 mei 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons