van der Horst

Team Mulsanne breit vervolg aan WTCR-campagne met Alfa Romeo Giulietta TCR

Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta TCR
Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta TCR
Romeo Ferraris, de raceorganisatie achter het Team Mulsanne, bevestigde vandaag zijn deelname aan het WTCR in 2019. Het Italiaanse team zet andermaal twee Alfa Romeo Giulietta TCR in, de namen van de rijders worden pas later vrijgegeven. Het team liet de winterbreak aan zich voorbijgaan en werkte zowel op als naast de baan gedreven verder aan de doorontwikkeling van de Alfa Romeo. Verwacht wordt dat Kevin Ceccon opnieuw van de partij zal zijn. Anders dan oudgedienden Gianni Morbidelli en Fabrizio Giovanardi die het Mulsanne-schip in de loop van het seizoen verlieten, kwam de jonge Italiaan sinds zijn aantreden op de Slovakiaring wel geregeld tot scoren en stuurde de Alfa Romeo in Suzuka zelfs naar een eerste, spraakmakende zege.
  • Shopa
Kevin Ceccon - Team Mulsanne
Kevin Ceccon - Team Mulsanne
 Zowel Ceccon als Coronel maakten met Jono Lester en de Chinees Ma Qing Hua deel uit van het kwartet dat rond Kerstmis ging testen op de Autodromo de Vallelunga nabij Rome. Coronel liet er zich toen lovend uit over de krachtbron in het vooronder van de Giulietta en bevestigde inmiddels zijn deelname aan het kampioenschap mede dankzij de steun van hoofdsponsor DHL.
 
Gianni Morbidelli - Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta TCR
Gianni Morbidelli - Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta TCR
Team Mulsanne kende een bijzonder moeizame eerste seizoenhelft in 2018. Fabrizio Giovanardi pakte pas op de Slovakiaring voor het eerst punten,  hierin nagevolgd door youngster Kevin Ceccon die er als vervanger voor de ontevreden Gianni Morbidelli meteen tot scoren kwam. Romeo Ferraris management en Team Mulsanne beslisten tijdens de lange zomerbreak dan ook om hun landgenoot de kans te geven ook de laatste vier meetings in Ningbo, Wuhan, Suzuka en Macau voor hen af te werken. Een goede zet want Ceccon bezorgde de Italiaanse constructeur in Suzuka in de zaterdagrace een eerste WTCR-zege en pakte er de pole voor de hoofdrace waarin hij voor een  een foute opstelling op de grid bestraft werd en een oververdiende dubbelslag uit handen moest geven. Hoewel hij pas sinds de race in Slovakije in de ring stapte, hees Ceccon zich in de eindstand nog naar een veertiende stek, met 102 punten op zijn conto.
 
"We opteerden er  voor door te werken en ons klaar te stomen voor het nieuwe seizoen dat erg competitief belooft te worden" aldus Michela Cerruti, Romeo Ferraris Operations Manager. "Vorige winter gaven we nog prioriteit aan de preparatie van de klantenwagens in Amerika en Azië.  Naast het inspelen op de bestellingen uit Japan en Australië en de groeiende interesse binnen TCR Europe en andere TCR-competities, blijven we ons thans ook op het WTCR focussen. We maken binnenkort de namen van onze rijders bekend en zijn zeer benieuwd tegen wie we het dit seizoen zoal moeten opnemen"

Foto's: FIA WTCR & Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 17 januari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons