van der Horst

Team Mulsanne tekent Kevin Ceccon voor 2019

Kevin Ceccon - Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta TCR
Kevin Ceccon - Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta TCR
Zoals verwacht bevestigde Team Mulsanne zopas dat Kevin Ceccon in 2019 andermaal deel zal uitmaken van het Italiaanse team in de strijd om de WTCR-titel. Ceccon gaat dit jaar van bij de start van het seizoen aan de slag bij werkgever Romeo Ferraris, daar waar hij vorig jaar pas midden juli het stuur van de vrijgekomen Alfa Romeo Giulietta TCR by Romeo Ferraris in handen kreeg. De 25-jarige piloot uit Bergamo verbaasde toen vriend en vijand door bij zijn debuut op de Slovakiaring al meteen punten te scoren, een opdracht waarin Gianni Morbidelli noch Fabrizio Giovanardi tot dusver waren geslaagd. Ceccon boekte daarop gestaag vooruitgang , wat resulteerde in een eerste pole én zege voor het merk in Suzuka. Over de naam van de tweede rijder wordt in het zopas vrigegeven persbericht niet gerept.
"We zijn opgetogen opnieuw met Kevin in zee te kunnen gaan. Hij kwam vorig seizoen op een bijzonder moeilijk ogenblik in het team maar samen kwamen we tot resultaten die niemand had verwacht. Hij ging met succes de uitdaging aan en wist daarenboven het team te motiveren. Ik vertrouw er op dat diens inmiddels opgedane ervaring, gecombineerd met de ontwikkelingen die we tijdens de winter realiseerden, ons in staat zullen stellen van bij de start van het WTCR-seizoen competitief voor de dag te komen" aldus  Michela Cerruti, Romeo Ferraris' Operations Manager.
 
"Ik hoopte al een volledig seizoen te kunnen rijden na mijn goede resultaten van vorig jaar, maar het was toch maar bang afwachten.... Het moet evenwel gezegd dat zowel Michela als de hele Romeo Ferraris-staff mij steeds duidelijk hebben gemaakt met mij te willen verderwerken, wat me enigszins gerust stelde. Terugblikkend naar wat we in 2018 hebben verweznelijkt denk ik dat we dit jaar mee voorin kunnen rijden, al mogen we het niveau van de competitie niet onderschatten" aldus Kevin Ceccon die net als zijn colleg'a met ongeduld uitkijkt naar de start van het seizoen in Marrakesh.

Foto: Romeo FerrarisSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 30 januari 2019.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons