van der Horst

Team WRT met Robin Frijns naar het WEC

WRT - Ligier JS P2 Judd
WRT - Ligier JS P2 Judd
Het gerucht deed al langer de ronde maar vandaag bevestigde de FIA de deelname van het Belgische Team WRT aan het World Endurance Championship 2021 en dus ook de 24 Heures du Mans. Team WRT komt uit in de LM P2 klasse met een ORECA 07. Robin Frijns wordt de eerste rijder, de namen van de twee andere rijders worden op een latere datum bekend gemaakt.
  • LTF
Team WRT - Ligier JS P2-Judd
Team WRT - Ligier JS P2-Judd
Het is al lang een droom van teamchef Vincent Vosse om met zijn team deel te nemen aan de de 24 Heures du Mans, dit jaar wordt die droom werkelijkheid. Vosse ziet dit eerste jaar met een LM P2 bolide als een leerjaar maar hoopt toch al mee te strijden voor de ereplaatsen. Team WRT heeft ooit al ervaring opgedaan in het WEC, in 2016 nam het deel met een Ligier JS P2 LM P2 voor Will Stevens, Laurens Vanthoor en Dries Vanthoor aan de de 6 Hours of Spa.

Vincent Vosse
Vincent Vosse
Vosse maakt er geen geheim van dat de overstap naar de LMDh klasse het doel op korte termijn is en dat men dit jaar vooral ervaring wil opdoen. Als men weet dat Audi in 2023 een LDh klaar heeft dan kan men al direct verondersstellen waar Vosse op mikt. De deelname aan het WEC brengt de GT3 campagne niet in gevaar maar vervangt het DTM programma. Een groot deel van de mensen die nu aan het werk komen bij Team WRT in het WEC waren dan ook voordien al te werk gesteld bij het Team in de DTM.

Foto's: Vincent Wouters, Niels Vaeck & Team WRT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 21 januari 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons