van der Horst

Termas de Rio Hondo van WTCR-kalender afgevoerd, Slovakia Ring als vervanger

 Slovakia Ring
Slovakia Ring
Motorsport.com meent te weten dat de manche op de Argentijnse Termas de Rio Hondo-omloop van de WTCR-kalender wordt geschrapt. De meeting die normaliter tijdens het weekend van 4 op 5 augustus zou worden betwist, wordt naar verluidt vervangen door een manche op de Slovakia Ring nabij de Slovaakse hoofdstad Bratislava tijdens het European Truck Racing Championship aldaar op 14 en 15 juli.
Termas de Rio Hondo
Termas de Rio Hondo
Het schrappen van de  Zuid-Amerikaanse manche zou te wijten zijn aan de bijzonder moeilijke economische situatie in Argentinië, met discussies tussen promotor Eurosport Events en de Argentijnse autoriteiten als gevolg. Om dezelfde redenen lieten ook de organisatoren van de Dakar Rally in 2019 het land reeds links liggen.

De Slovakia Ring prijkte eerder reeds op de WTCC-kalender in 2016. In een door Citroën Racing gedomineerd seizoen gingen de zeges toen naar Yvan Muller en Sebastien Loeb.

Indien volgende week bevestigd door de FIA World Motor Sport Council,  breit deze kalenderwijziging een verlengstuk aan het Europese WTCR-luik dat normaliter zou worden afgerond met de meeting in het Portugese Vila Real (23-24 juli e.k.). Een en ander betekent ook dat de deelnemers aan het WTCR een  zomerreces van liefst 2,5 maand tegemoet zien nu Ningbo, de eerste van vier Aziatische meetings op de kalender, pas voor 29-30 september gepland staat.

Foto's: Hans van Onsem & FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 1 juni 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons