van der Horst

Terug naar 18 deelnemers in Moskou

Blancpain Sprint Series - Brands Hatch
Blancpain Sprint Series - Brands Hatch
Komend weekend verschijnen er dan toch weer maar 18 wagens aan de start van de vierde manche van de Blancpain Sprint Series in Moskou, waar het seizoen halfweg is. De wedstrijd die in eerste instantie had moeten plaatsvinden in de straten van de hoofdstad moest door openbare werken uitwijken naar de permanente infrastructuur van de Moscow Raceway. Enkele weken geleden werd een mooi deelnemersveld van 22 GT3 bolides aangekondigd, maar dat werd inmiddels alweer herleid naar de gebruikelijke 18 deelnemers. Zo kondigde SMP Racing aan maar liefst drie exemplaren van de Ferrari 458 Italia aan de start te brengen voor enkele bekende namen zoals Andrea Bertolini, Mikhail Aleshin, Victor Shaytar en Kirill Ladygin, maar van het Russische team is inmiddels geen spoor meer te bekennen.
Blancpain Sprint Series
Blancpain Sprint Series
Een bijkomend forfait valt er te noteren in het kamp van ISR. Net als in Paul Ricard brengt de Tsjechische equipe maar één Audi R8 LMS ultra aan de start (Bonanomi/Salaquarda), terwijl de Deense Fjordbach broers hun kat sturen. Daardoor is de Bentley Team HTP Continental GT3 #83 meteen ook de enige wagen die uitkomt in de Silver Cup. Versterking komt er dan weer van Nissan GT Academy Team RJN dat een GT-R inzet voor lokale held Mark Shulzhitskiy en de Amerikaan Nic Hammann, niet meteen een kandidaat voor de algemene zege, maar afhankelijk van de rijdersklassering zou de wagen wel kunnen uitkomen in de Silver Cup.
 
Attempto Racing - McLaren 650S GT3
Attempto Racing - McLaren 650S GT3
Verder valt ook de terugkeer van Porsche te noteren. Attempto Racing vervangt een van haar McLaren 650S GT3’s namelijk door een 911 GT3-R, die bestuurd zal worden door een onbekende Oekraïner en dito Rus. Het totaal aantal vertegenwoordigde merken komt daardoor weer op negen te liggen. Nick Catsburg (Reiter Engineering) en Christophe Bouchut (GT Russian Mercedes) zijn in Moskou ook weer van de partij. De timing oogt heel compact, voor het eerst zullen de kwalificaties, de Qualifying Race en Main Race allemaal op een dag worden afgewerkt, met de vrije trainingen op vrijdag.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN SPRINT MOSKOU ---

Foto's: Vincent Wouters & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 30 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow City.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons