van der Horst

Timerzyanov en Baumanis bij Stard van Manfred Stöhl

Timerzyanov & Baumanis
Timerzyanov & Baumanis
De Rus Timur Timerzyanov en de Let Janis Baumanis waren de missing links in de vloed aan info die we afgelopen weken kregen uit de hoek van het wereldkampioenschap rallycross. Zij krijgen nu onderdak bij STARD, het team van de Oostenrijkse ex-piloot Manfred Stöhl.
Timerzyanov & Baumanis
Timerzyanov & Baumanis
Vorig seizoen reden tweevoudig Europees kampioen Timerzyanov en Baumanis voor het MJP World RX Team Austria van Max Pucher, maar werden onlangs vervangen door tweevoudig DTM kampioen Timo Scheider en Kevin Eriksson die Olbergs MSE van zijn vader verlaat wat meer dan waarschijnlijk een Amerikaans programma zal afwerken met Honda.

Timerzyanov en Baumanis werden zodoende aan de kant geschoven, maar nu opgevangen door het STARD team van Manfred Stöhl. Diezelfde Stöhl is de man achter de wagens van MJP, dus voor het duo is het een beetje opnieuw thuiskomen en zijn ze zeker geen vreemde voor Stöhl.

Stöhl zelf heeft als piloot niet de beste herinneringen aan het World RX toen hij in 2015 tijdens de Italiaanse manche een zeer zware klapper kreeg te verwerken. De Oostenrijker zet twee nieuwe Ford's Fiësta RXS Evo 3 met de laatste specificaties in voor de Rus en de Let. Hopelijk kunnen ze zich opnieuw in de kijker rijden.

Manfred Stöhl
Manfred Stöhl
Ondertussen zijn nu reeds 7 teams en 16 rijders gekend voor het WorldRX. Zowel Hansen en EKS pakken uit met drie wagens, terwijl ook bekend raakte dat de pijlsnelle Robin Larsson met zijn Audi S3 richting het Euro RX vertrekt. 

Pittig detail; Stöhl en Pucher reden samen nog voor het Team Austria als piloot. 

Stöhl heeft trouwens goede herinneringen aan België en meer bepaald Kronos Racing waarmee hij In 2005 actief was in een Citroën Xsara WRC. Hiermee behaalde hij een tweede plaats in Cyprus, en een derde plaats in Australië. In 2006 toen Kronos fabrieksteam werd, week Stohl uit naar het Franse Bozian Racing, die dat jaar voor hem en teamgenoot Henning Solberg de Peugeot's 307 WRC prepareerde. Stohl reed een sterk seizoen, waar hij in totaal vier podium resultaten boekte. Hij eindigde uiteindelijk vierde in het rijderskampioenschap.

Foto's: Johnny & Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 21 februari 2017.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons