van der Horst

Timo Glock na 'beste race ooit': "Waarom verlaat Mercedes dit kampioenschap? Idioten!"

Timo Glock - BMW
Timo Glock - BMW
De sfeer in Hockenheim was afgelopen weekend opperbest. Niet alleen beleefden de aanwezige toeschouwers en de tv-kijkers een van de meest meeslepende races uit de geschiedenis van het DTM-kampioenschap - en misschien zelfs de autosport in het algemeen - het nieuwe technische reglement met wagens die minder afhankelijk zijn van hun aerodynamica lijkt bovendien een schot in de roos te worden. Timo Glock (BMW), winnaar op zondag, wist wat hem te doen stond...
  • Skylimit Events
Achtmaal gingen latere winnaar Timo Glock (BMW) en Gary Paffett (Mercedes) elkaar voorbij, vooraleer het plot werd beslecht in het voordeel van de Duitse gewezen F1-rijder. ITR, de organisatie achter het Duitse toerwagenkampioenschap, lijkt dan ook de juiste weg ingeslagen te hebben door minder aerodynamica toe te laten op de DTM-bolides. Ook de eerste race van het weekend leverde immers het verhoopte spektakel.

Timo Glock (BMW) vs. Gary Paffett (Mercedes)
Timo Glock (BMW) vs. Gary Paffett (Mercedes)
"Wow! Dit was geweldig! De beste race die ik ooit heb betwist. En in godsnaam, Mercedes, jullie mogen dit kampioenschap niet verlaten. Idioten!" schreeuwde de Duitser met een bijzonder kleurrijk taalgebruik - we hebben hier en daar een woord moeten schrappen - toen hij voorbij de zwart-witgeblokte vlag reed. Later voegde hij er nog aan toe: "Voor mij persoonlijk komt er slechts één wedstrijd in de buurt van deze DTM-race, en dat was mijn duel met Lewis Hamilton tijdens de GP2-race in Turkije in 2007. Dit was gewoon krankzinnig. En ik zal het blijven herhalen: waarom verlaat Mercedes in godsnaam dit kampioenschap? Dit is wat autosport hoort te zijn, dat hebben we vandaag bewezen."

De vijfvoudige DTM-racewinnaar wist naar eigen zeggen al een ronde voor het einde dat hij die boodschap de wereld wou insturen. "Ik wou duidelijk maken dat dit het verkeerde moment was voor Mercedes om de DTM de rug toe te keren. We hebben de juiste aanpassingen doorgevoerd en zijn eindelijk geslaagd in ons opzet. Als Mercedes een andere mening heeft, respecteer ik die, maar ik ben oud genoeg om mijn eigen mening te hebben en die ook te verkondigen."

En Mercedes in het hele verhaal? "Ik heb mijn twijfels of dit iets verandert aan onze situatie", liet Ulrich Fritz, verantwoordelijk voor het DTM-project bij Mercedes, optekenen bij onze collega's van Autosport.com. Misschien kan de Lausitzring, op 19 en 20 mei, die twijfels wegvegen...

Foto's ITR/DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 7 mei 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons