van der Horst

Tom Coronel behoudt vertrouwen na moeilijke seizoenstart (+ video)

Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
Tom Coronel kende een moeilijk weekend op de Hungaroring. Onze Noorderbuur was naar Budapest afgezakt met het vaste voornemen zijn na Marrakech bescheiden puntenscore aan te dikken maar dat bleek de Bekende Nederlander niet gegund. Hoewel de Honda Civic's het op de technische en bochtige omloop meer naar hun zin hadden dan tijdens de door Hyundai gedomineerde openingsmeeting, wist de Boutsen-Ginion-rijder in Hongarije geen punten te sprokkelen. Een onverwacht moeilijke seizoenstart dus voor de mediatieke Hollander die in Marrakech zijn 46ste verjaardag vierde.
  • De Swert Opticiens
Tom Coronel
Tom Coronel
Tom Coronel: “Na mijn eerste WK-punt in Marokko, hoopten we dit weekend weer een of meer punten te kunnen scoren. Helaas is dat niet gelukt. De auto is goed, dat weten we en bewijst onder andere mijn teamgenoot Lessennes.  De eerste race op zaterdag ging ik als twaalfde van start en liep het lekker tot na zes ronden wat waarschuwingen op de displays van water- en olietemperatuur door elkaar gingen lopen. Ik nam geen risico en ging naar binnen, om daar vast te stellen dat doorrijden best wel mogelijk was geweest.
 
Tom Coronel
Tom Coronel
In de kwalificaties voor de beide races op zondag viel ik terug naar de 20ste plaats.  Absoluut onvoldoende voor deze auto, maar de onderlinge verschillen zijn klein en werpen je ver terug. Ik had veel last van onderstuur en kon niet het maximale uit de nieuwe banden halen. Door het goede presteren van mijn teamgenoot Benjamin weten we wel waar we het moeten zoeken. In de eerste race op zondag stond ik dus ver achteraan en zag door de achterspoiler van de auto voor mij de startlichten niet. Dan maar gereageerd op de rest van het veld en lekker mee gereden. Het ging niet briljant en de punten waren met een 19de plaats ver weg.

Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
In de derde race kwam ik echt in een ‘ballenbak’ terecht. Ik werd meermaals flink geraakt en op een gegeven moment stonden mijn wielen en stuur zo schuin dat verderrijden na amper vijf rondjes geen zin meer had. Uiteraard had ik graag extra punten gepakt maar gezien de rondetijden erg dicht bij elkaar liggen moet je er echt vanaf de eerste vrije training gelijk goed bij zitten. Ik heb alle vertrouwen in het team en de auto, de prestaties van de andere Civic's en mijn teamgenoot tonen dat ook aan. De volgende twee weekends rijden we op omlopen waar ik het altijd extra naar mijn zin heb. Zowel op de Nurburgring als Zandvoort hoop ik dat het geluk mijn kant opkijkt en dat ik daar de nodige punten kan veiligstellen." 
 

 
Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 2 mei 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons