van der Horst

Tomczyk en Sims voltijds naar de VS voor BMW

Catsburg - Sims
Catsburg - Sims
Martin Tomczyk en Alexander Sims zullen volgend jaar het volledige IMSA WeatherTech SportsCar Championship betwisten voor BMW Team RLL, dat opnieuw twee exemplaren van de M6 GTLM aan de start brengt. Voormalig DTM-rijder Tomczyk zal team vormen met John Edwards, het duo wordt versterkt door Nick Catsburg en Kuno Wittmer voor de 24 uren van Daytona. 24H Spa winnaar Sims zal een M6 delen met veteraan Bill Auberlen gedurende het volledige seizoen, versterkt met DTM-rijders Augusto Farfus en Bruno Spengler voor de etmaalrace in Florida.
De komst van deze twee nieuwe rijders betekent dat er niet langer plaats is voor Lucas Luhr en Dirk Werner. Werner maakte de overstap naar Porsche, terwijl het nog niet duidelijk waar Luhr zal uitkomen in 2017.

Sims en Tomczyk zullen samen met António Félix da Costa ook instaan voor de ontwikkeling van de nieuwe GTE-bolide waarmee de Beierse constructeur in 2018 naar het FIA WEC trekt. MTEK werd door BMW aangeduid om zich te ontfermen over het testprogramma. Welk model het betreft werd nog niet bekend gemaakt, al betreft het naar alle waarschijnlijkheid iets volledig nieuw. 

Foto: BMW



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 10 december 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons