van der Horst

6H Bahrein: Toyota laat Audi achter zich in de woestijn

Toyota TS030 Hybrid #7
Toyota TS030 Hybrid #7
Toyota heeft tweemaal de snelste tijd geklokt in de vrije trainingen voor de FIA WEC 6 Hours of Bahrain. In de eerste sessie stond er geen maat op Alexander Wurz die de eerste Audi op maar liefst 1.425s achterstand reed, de tweede Toyota #8 had te kampen met alternatorproblemen, maar moest desondanks maar 60 duizendsten toegeven op de kampioenen Audi #2 die als derde afklopte. In de nachtelijke vrije training die onder de nieuwe verlichtingsinstallatie werd afgewerkt, waren de rollen omgekeerd en was het de Toyota TS030 Hybrid #7 die een uitstap maakte en een rode vlag veroorzaakte, de #8 nam de fakkel over en hield de Audi #1 ditmaal amper twee tienden achter zich. De tijden uit VT1 werden trouwens niet meer benaderd.
Pecom Racing - Oreca 03 Nissan
Pecom Racing - Oreca 03 Nissan
In de tweede prototypeklasse kwam de snelste dagtijd op naam van de Pecom Racing Oreca-Nissan in handen van Nic Minassian, die Bertrand Baguette een luttele 0.084s voor bleef. Onze landgenoot voert de LMP2-puntentelling aan en moet minstens vierde worden om met zijn OAK Racing Morgan-Nissan wereldkampioen worden. De tweede Belg in de klasse, Wolfgang Reip, deed het ook verre van slecht bij zijn debuut in het WK Endurance op een Greaves Zytek-Nissan. Terwijl hij nog een goede seconde moest toegeven op teamgenoot Björn Wirheim, bleef het verschil op Jon Lancaster beperkt tot twee tienden. Lancaster is nochtans niet van de minste en won dit jaar zelfs twee GP2-wedstrijden.
 
08db04e2eed7922235a12004420b9e82150cd23d.jpg
In GTE-Pro ging de snelste chrono naar de Aston Martin Vantage V8 van Darren Turner en Stefan Mücke, neergezet in VT1. De Porsche van Lieb/Lietz was primus in het donker, de wagen waarmee de Duitse constructeur dit weekend in actie komt is trouwens al de 2014-versie van de 911 RSR


Vrije training 1
Vrije training 1
Vrije training 2
Vrije training 2


Foto's: WEC/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 28 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons