van der Horst

Transam Euro Racing vervoegt de GT & Prototype Challenge

Transam Euro Racing - Mustang
Transam Euro Racing - Mustang
Met de komst van 2 brute musclecars uit de Transam Euro Racing wordt er extra geweld toegevoegd op het asfalt van de Jumbo familie dagen op Zandvoort. Daarnaast zullen er nog eens 6 in een nieuw jasje gestoken Amerikaanse klassiekers het asfalt delen met de GT & Prototype Challenge tijdens de races op Spa-Francorchamps, Zolder & Assen.
Transam Euro Racing - Mustang
Transam Euro Racing - Mustang
Transam Euro Racing is een klasse die overkomt vanuit Spanje, haar wortels heeft in de VS en vanaf het seizoen 2017 internationaal gaat. Het veld bestaat uit wagens die onder de motorkap gelijk zijn. Alle auto’s bestaan namelijk uit hetzelfde chassis met een brullende Chevrolet V8-LS2 motor wat een fraaie 525 pk verzorgt. De muscle cars zijn 4,97 meter lang, 2,03 meter breed, 1,22 meter hoog en wegen zo’n 1150kg. De tank van de Amerikaanse bolides bevat 96 liter.

Voor het uiterlijk van de auto’s kan gekozen worden voor 3 klassieke opties welke in een nieuw jasje zijn gestoken: De Ford Mustang, De Dodge Challenger of een Chevrolet Camaro. Dit zorgt er voor dat deze klasse een gelijke strijd zou moeten betekenen waarbij de rijkunsten van de coureur de doorslag moet geven. Deze auto’s zijn niet te vergelijken met de Europese Nascar Whelen Euro Series omdat deze wagens ontworpen zijn om te racen op klassieke circuits en niet afgeleid zijn van de auto’s welke gebruikt worden op ovals. De Body’s en mechanische afwerking van deze auto’s zijn dan ook beter ontwikkeld en professioneler.

Transam Euro Racing en de GT & Prototype Challenge

Transam Euro Racing - Mustang
Transam Euro Racing - Mustang
De Transam Euro Racing auto’s zullen komend seizoen een aantal keren het veld van de GT & Prototype Challengeversterken met hun brullende V8’s en daarmee haar eigen klasse vormen. De auto’s van de Transam Euro Racing zullen tijdens de raceweekenden op Spa-Francorchamps (9 t/m 11 juni), Zolder (14 t/m 16 juli) en  Assen (4 t/m 6 augustus) aan dezelfde start verschijnen als de wagens uit de GT & Prototype Challenge.

Begint jouw hart al sneller te kloppen bij de gedachte aan deze fraaie Amerikaanse musclecars en wil je meer informatie? Kijk dan vooral even naar het onderstaande filmpje gemaakt tijdens een van de testdagen op Paul Richard, of kijk op de website.
http://transam-euro-racing.com/en/
https://www.youtube.com/watch?v=9IS6mU_EwXw&t=115s

Meer informatie over de GT&Prototype Challenge 2017:
http://gtp2017-uk.maglr.com

Supercar Challenge Powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 6 april 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons