van der Horst

Attila Tassi maakt WTCR-debuut voor Honda op Hungaroring

Attila Tassi
Attila Tassi
Officieel test- en ontwikkelingsrijder bij JAS Motorsport Attila Tassi komt dan toch aan de bak in het FIA WTCR. De jonge Hongaar krijgt er één van beide wild cards te begeven voor de meeting in Budapest en komt voor eigen publiek aan de start met de recentste versie van de Honda Civic Type R TCR, gerund door HELL Racing Team.
Attila Tassi
Attila Tassi
Hoewel slechts 18 jaar, maakte de Hongaarse belofte vorig jaar indruk in de TCR International Series waarin hij maar net naast de titel greep om tweede te eindigen achter WRT-rijder Jean-Karl Vernay. Tassi vond jammer genoeg geen zitje in de WTCR-klasse maar zet dit seizoen met HELL Racing Team wel aan in TCR Europe, wellicht met Josh Files als teamgenoot.
 
Ik ben uiteraard erg opgezet met de idee WTCR te kunnen rijden op de Hungaroring. Nogal wat mensen werkten hard achter de schermen om dit rond te krijgen en ik ben blij dat alle puzzelstukjes in elkaar passen. De FIA World Cup kunnen betwisten voor eigen publiek is een droom die uitkomt, ik werd tot dusver wel nog nooit met zo'n hoogstaand startveld  gekonfronteerd maar ben vastbesloten meer te betekenen dan gewoon veldvulling" aldus de youngster.

Foto; JAS Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 11 april 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons