van der Horst

Twee sterke combinaties voor Belgium Racing in 24H Zolder

De wagens van Belgium Racing voor de 24H Zolder 2022
De wagens van Belgium Racing voor de 24H Zolder 2022
Het Belcar Endurance Championship snijdt de tweede helft van het seizoen 2022 aan en is daarmee meteen ook aanbeland bij de belangrijkste wedstrijd van het jaar: de 24 Hours of Zolder. Belgium Racing won de Limburgse klassieker al viermaal en gaat met twee bolides van de laatste generatie op zoek naar een vijfde triomf.

“De 24 Hours of Zolder is steevast een van de hoogtepunten van ons seizoen”, erkent Belgium Racing teameigenaar Patric Derdaele. “Ook dit jaar willen we strijden voor de zege en daarvoor hebben we twee zeer goed uitgebalanceerde bezettingen weten samen te stellen, met zowel jongens die in het verleden al onze kleuren verdedigden als nieuwe namen. We opteren ook bewust voor twee wagens van de Porsche 911 GT3 Cup type 992, de nieuwste generatie van het befaamde strijdwapen van Porsche. Naast het sportieve verhaal is er ook dit jaar wederom de uitgebreide Derdaele+ VIP-hospitality waarin we een duizendtal genodigden zullen verwelkomen.”

“De 24 Hours of Zolder is een zware wedstrijd omwille van de karakteristieken van het circuit”, licht teamchef Jan Gabriëls toe. “Een gedegen voorbereiding is dus onmisbaar, maar het is even belangrijk om rijders te hebben die weten hoe een etmaalrace aan te pakken. Op de wagen #99 krijgen onze vaste rijders Dylan Derdaele en Michael Cool het gezelschap van Ziad Geris en Kenneth Heyer. Ziad betwistte ook de vorige editie van de 24 Hours of Zolder bij ons en Kenneth Heyer was deel van de winnende bezetting bij elk van onze zeges in deze race. Op de zusterwagen met startnummer 78 opteren we voor een mix van jong talent en ervaring, met onder andere zesvoudig winnaar Marc Goossens. Het wordt voor elk van hen de allereerste race met een Porsche type 992, maar ik denk dat het een combinatie is die over een etmaal misschien wel eens voor verrassingen kan zorgen.”

“Voor de 24 Hours of Zolder schakelen we op de #78 inderdaad over van een Porsche van de vorige generatie naar een recenter exemplaar”, bevestigt Marc Goossens. “Michiel Haverans betwistte afgelopen weekend met dat type wagen al een manche van de Porsche Carrera Cup Benelux nadat hij eerder tijdens testsessies bewees snel in het juiste ritme te zitten. Ikzelf zal hem opnieuw flankeren, maar ik kijk vooral ook uit naar de komst van Nico Verdonck en Rodrigue Gillion in ons team. Zij stonden vorig jaar nog met mij op het eindpodium en hebben heel wat ervaring met uithoudingsraces.”

“Ik ken Marc al twee decennia, maar tot dusver hebben we nog nooit samen een race afgewerkt”, lacht Nico Verdonck. “Als recordhouder in de 24 Uur hoeft hij weinig introductie en datzelfde geldt voor Belgium Racing. Er is dus heel wat ervaring en know-how aanwezig en dat is van groot belang voor rijders als Rodrigue Gillion die we via de NV Academy een doorgedreven autosportopleiding bieden. Het hoofddoel is Rodrigue te laten doorgroeien, maar uiteraard willen we ook gewoon winnen!”

Alvorens de actie op de piste begint, is er op woensdag om 15u30 opnieuw een parade naar het Heldenplein in Heusden-Zolder, waar het publiek een praatje kan slaan met de deelnemers. Op donderdag staan vervolgens de trainingen en kwalificaties gepland, waarna op zaterdag om klokslag 16u de start wordt gegeven voor de 24 Hours of Zolder 2022.


Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 9 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons