van der Horst

6H Spa: Tweemaal pole voor van Splunteren

Max van Splunteren
Max van Splunteren
Op een opdrogende piste werd de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux de piste opgestuurd voor twee kwalificaties van telkens 20 minuten met een stop van 5 minuten. De eerste kwalificatie was voor de piloten die de twee wedstrijden afwerken, inclusief de AM rijders die hun wagen delen. Tijdens de tweede kwalificatie opnieuw de piloten die de beide races rijden, aangevuld door de PRO-rijders die hun wagen delen met een AM-rijder.
  • Qvick Motors
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Tijdens de eerste kwalificatie was de Nederlander Max van Splunteren de snelste op de piste, gevolgd door het Belgium Racing trio Hoevenaars, Derdaele en Hoogaars die de beste chrono klokte voor piloten met een 997 Cup.  Hoevenaars moest amper 21/100 sec. toegeven op de Nederlander. De top 5 werd afgesloten door Nicolas Vandierendonck (Thems Racing by DVB) die na Hoogaars de tweede chrono draaide bij de AM’s. Dylan Derdaele ging van de baan in de derde ronde en realiseerde in de allerlaatste ronde nog de derde chrono met een beschadigde wagen. Drie wagens dus van Belgium Racing binnen de top 4.

Max van Splunteren - GT3.nl by Land Motorsport
Max van Splunteren - GT3.nl by Land Motorsport
Opnieuw van Splunteren tijdens de tweede kwalificatie op een droge piste met opnieuw een goed draaiende Hoevenaars in zijn spoor. Ditmaal moest de Belgum Racing rijder een seconde toegeven op onze Noorderbuur terwijl Xavier Maasen, de Pro binnen Thems Racing bij DVB, als derde afklopte en op 12/100 sec. van Hoevenaers.Yannick Hoogaars - Belgium Racing
Yannick Hoogaars - Belgium Racing
Jurgen Van Hover, die de 991 Cup van Speedlover deelt met Noël, realiseerde de vierde chrono voor Hoogaars die met de oude 997 van Belgium Racing opnieuw een indrukwekkende vijfde plaats op de tabellen zette. Dylan Derdaele mocht niet meerijden tijdens de tweede sessie omdat zijn wagen te zwaar gehavend uit de eerste training kwam. Hij start dus morgen tijdens de tweede race achteraan.


Foto's: Niels Vaeck - Martijn Wouters  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons