van der Horst

V-Max Racing Management lanceert Junior-klasse binnen Ford Fiesta Sprint Cup

Ayrton Redant
Ayrton Redant
Naar voorbeeld van de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup komt er nu ook in de Belgische Cup een Junior-kampioenschap, voorbehouden aan vergunninghouders van 16 tot 24 jaar. Naast het algemeen klassement, waarin de Junioren het nog steeds opnemen tegen alle concurrenten, is er een apart Junior-klassement, met telkens een podium voor de Top 3. Voor het Junior-kampioenschap worden de reëel behaalde punten in het algemeen klassement weerhouden, dus ook het punt voor de “pole position” of de snelste ronde in race. Niet alleen in de vier resterende meetings zijn er Junior-punten te verdienen, want in akkoord met RACB Sport tellen de eerste twee races die vorig weekend tijdens de Zolderse Superprix werden betwist mee voor de berekening van het eindklassement van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup.
Ayrton Redant leidt voor broer Yannick en Thibault Parmentier

Ayrton en Yannick Redant
Ayrton en Yannick Redant
Als we rekeninghouden met de specifieke Junior klassementen van deze Round 1 ging Ayrton Redant twee keer aan de haal met de zege. In race 1 klopte hij Romain Degeer en broertje Yannick, terwijl deze laatste in Race 2 in zijn broer de meerdere moest erkennen en wel de baas bleef van Thibault Parmentier, in Zolder overigens toe aan zijn allereerste race. Ayrton lukte daarenboven de snelste ronde in race 1, hetgeen hem een extra punt oplevert.
 
Na de openingsmanche op Circuit Zolder staat Ayrton Redant aan de leiding van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup, voor broer Yannick, Thibault Parmentier, Romain Degeer, Kata Bozó, Ruben Valckenaere en Hanne Terium.
 
Kata Bozó
Kata Bozó
“In Race 1 had ik het nadeel van de omgekeerde startgrid – ik zette de 4de snelste tijd neer, maar startte als 7de –, was op achtervolgen aangewezen en geraakte niet meer tot bij Bastiaans, Longin en Verbesselt,” blikt 20-jarige Ayrton terug. “In Race 2 ben ik erin geslaagd om Martin Leburton achter mij te houden en de 3de plaats veilig te stellen. Leuk score voor een eerste uitstap in de Ford Fiesta Sprint Cup. Dat we voortaan ook voor de Junior-beker en punten gaan strijden, vind ik zeer goed. We kunnen nog altijd hoog finishen – ja, ook winnen – in het algemeen klassement en parallel ons in de kijker rijden tegenover de andere Junioren!”
 
De eerste échte afspraak voor de Junior Ford Fiesta Sprint Cup volgt in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder, met trainingen en kwalificaties op donderdag 9 augustus en twee races van vijfentwintig minuten op zaterdag 11 augustus.
 
Junior Ford Fiesta Sprint Cup: 1. Ayrton Redant 29 ; 2. Yannick Redant 20 ; 3. Thibault Parmentier 15 ; 4. Romain Degeer 13 ; 5. Kata Bozó 12 ; 6. Hanne Terium 6 ; 7.  Ruben Valckenaere 4

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiumSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 13 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons