Valencia: Alon Day wint race 2 Elite 1 - Kumpen net naast podium

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Anthony Kumpen heeft PK Carsport geen perfect weekend kunnen bezorgen, na zijn zege in race 1 gisteren en de dubbel in Elite 2 van Stienes Longin. Het was Alon Day, gisteren nog auteur van de snelste ronde tijdens de eerste race en dus poleman voor race 2, die de zege naar zich toe trok na een foutloze wedstrijd. Frederic Gabillon was net als gisteren tweede, terwijl Valencia-boy Borja Garcia zijn lokale fans mocht begroeten vanop de laatste podiumtrede.
  • De Swert Opticiens
Gestart vanop de eerste rij had Kumpen uitzicht op een tweede opeenvolgende overwinning, maar daarvoor moest hij wel enerzijds de bloedsnelle Alon Day passeren en anderzijds zijn concurrenten achter zich weten te houden. Bij de start sloot Kumpen aan achter Day en als er in ronde 8 een herstart volgde na een korte neutralisatie, kende Kumpen een niet al te beste start en verschoot daardoor alle kansen om door te stoten naar P1.

Het ging evenwel van kwaad naar erger voor de Hasselaar, want niet alleen passeerde Gabillon hem in bocht 2 een ronde later, aan het einde van dezelfde ronde moest hij ook Garcia laten voorbijgaan toen hij een foutje maakte in de laatste bocht, een moeilijke bocht gezien hij off-camber ligt en voorafgegaan wordt door een zware remzone. In ronde 12 kwam de safety car opnieuw de baan op, waarna de deelnemers zich opmaakten voor een finale eindsprint van 2 ronden, ware het niet dat er bij de herstart een ongeval was, waarna er ietwat teleurstellend gefinisht werd onder geel waardoor Day een autoritaire zege pakte, voor Frederic Gabillon en lokale held Borja Garcia.

Anthony Kumpen sloot als vierde af, Bert Longin als negende, Eric De Doncker werd elfde en Jerry De Weerdt pakte een vijftiende plaats. Een lekke voorband en schade vooraan in de eindfase zorgde ervoor dat Marc Goossens de finish uiteindelijk niet zag.

De volgende meeting staat op het menu in het weekend van 15 en 16 mei op het Nederlandse Raceway Venray.