van der Horst

Valencia: António Félix da Costa snelste op dag twee

António Félix da Costa - BMW iFE.18
António Félix da Costa - BMW iFE.18
Vandaag werd de tweede testdag anders aangevat dan dinsdag. Terwijl de voormiddag gewoon vrij bleef om te testen, werd de namiddag in twee delen verdeeld op vraag van de teams. Zij wilden in het eerste deel een racesimulatie oefenen zodat zowel teams als piloten vertrouwd konden geraken met het nieuwe raceformat dat dit seizoen van kracht is, om dan daarna af te sluiten met een gewone testsessie van 30 minuten. Ook vandaag stond BMW bovenaan de tabellen, maar in tegenstelling tot gisteren waar Alexander Sims de snelste was, viel deze keer die eer te beurt aan zijn ploegmaat António Félix da Costa. Jérôme D'Ambrosio was wederom de snelste Belg, terwijl Stoffel Vandoorne maar weer een halve dag heeft kunnen testen.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Het valt op dat de piloten meer en meer vertrouwd geraken met nieuwe Gen2 auto, zo bleek uit de testsessie in de ochtend. António Félix da Costa was na de drie uur durende sessie de snelste met een 1:16.977 en dook zo als eerste piloot onder de 1:17. Achter de Portugees zien we Jean-Éric Vergne met zijn DS Techeetah op een tweede plaats prijken. De uittredende kampioen strandde op vier tienden van da Costa. Op een derde plaats vonden we D'Ambrosio terug, die op 33 duizendsten strandde van Vergne. Lucas Di Grassi (Audi) en rookie Felipe Massa (Venturi) vervolledigden de top vijf. Alexander Sims, de snelste man van gisteren, kwam ditmaal niet verder dan P11, op negen tienden van zijn ploegmaat. Vandoorne kon vanmorgen weer aan de slag met testen. De Rumbekenaar sloot de ochtendsessie af met 33 rondjes op de teller en eindigde op plaats 13, op een volle seconde van de leidende BMW. Doch zou het wederom hierbij blijven.

Lucas Di Grassi - Audi e-tron FE05
Lucas Di Grassi - Audi e-tron FE05
Terwijl iedereen in de namiddag de racesimulatie aanvatte, werd deze al na één ronde stilgelegd. Reden hiervoor was dat Daniel Abt met zijn Audi de tijdelijke chicanes aanreed en driekwart verder duwde op het lange rechte stuk. Daarnaast viel ook de wagen van Vandoorne stil op de baan. Dit bleek uiteindelijk opnieuw te gaan om een technisch probleem van elektrische aard, aangezien de wagen "rood" verklaard werd en niet aangeraakt mocht worden door de race marshalls. Hiermee kwam er ook ineens een einde van de testdag van onze landgenoot. Na een lange pauze werd uiteindelijk de simulatie terug op gang getrokken en werd deze"gewonnen" door Lucas Di Grassi, nadat het grootste deel van de rijders een ronde eerder of in de laatste ronde terug de pits in reden en er maar drie wagens officieel finishten. In de laatste testsessie was het Vergne die als snelste afsloot, voor zijn ploegmaat André Lotterer en Nissan-piloot Sébastien Buemi. Morgen staat er een rustdag ingepland alvorens vrijdag de laatste testdag wordt aangevat.

--- UITSLAG TESTSESSIE VALENCIA WOENSDAG ---

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 17 oktober 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons