van der Horst

Valencia: Drie op drie voor BMW

Alexander Sims - BMW iFE.18
Alexander Sims - BMW iFE.18
Vandaag ging de laatste testdag in Valencia van start waarbij de teams voor een laatste keer data konden verzamelen alvorens men pas terug bij elkaar komt in december om de eerste ePrix aan te vatten in Saoedi-Arabië. Moeder Natuur stak een handje toe door de piloten tijdens de ochtendsessie op een regendouche te trakteren met een natte baan als gevolg. Deze bui was uiteindelijk slechts van korte duur zodat de namiddagsessie werd aangevat op een opdrogende piste. BMW domineerde de testdagen qua snelheid. Op dinsdag en woensdag reeds snelste van het veld, bleek het merk uit Beieren ook naderhand niet meer weg te slaan van de koppositie.
  • LTF
António Félix da Costa - BMW iFE.18
António Félix da Costa - BMW iFE.18
Op een kletsnatte baan reed António Félix da Costa met zijn BMW iFE.18 via een  1:24.870 andermaal naar een snelste tijd. Hiermee bleef de Portugees huidig kampioen Jean-Éric Vergne voor, die uiteindelijk op bijna vier tienden van de BMW eindigde. Op een derde plaats vonden we Pascal Wehrlein, die zich voor de eerste keer in drie dagen in de top vijf bevond, op meer dan zes tienden van da Costa. Op een vierde plaats eindigde de andere BMW-piloot Alexander Sims en Lucas Di Grassi vervolledigde met zijn Audi de top vijf.

Jean-Éric Vergne - DS E-Tense FE 19
Jean-Éric Vergne - DS E-Tense FE 19
Tijdens de lunchpauze droogde de baan ook op en dit was dan ook meteen te merken aan de tijden. Ook in de namiddag was het BMW dat de snelste tijd realiseerde. Met een 1:17.402 bleek Sims twee tienden sneller dan Vergne en bleef hij minder dan vijf tienden voor op de Jaguar van de Nieuw-Zeelander Mitch Evans. Pascal Wehrlein eindigde met zijn Mahindra op plaats vier en Maximilian Günther reed met de Penske van Geox Dragon naar een vijfde plaats. Een opvallend feit waarmee de testsessie werd afgesloten: de top zeven werd ingenomen door zeven verschillende teams met zeven verschillende wagens.

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra M5Electro
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra M5Electro
Voor Jérôme D'Ambrosio werd het een iets rustigere dag. Terwijl de Belg altijd mee bovenaan draaide tijdens de eerste twee dagen - waarbij hij woensdag nog als derde snelste afsloot - kwam de Etterbekenaar tijdens de uitgeregende ochtendsessie niet verder dan P19 en in de namiddag klokte hij af op P12. Daniel Juncadella - die de honneurs vandaag waarnam bij HWA in de plaats van Stoffel Vandoorne - kon vandaag een probleemloze testdag afleggen. Over beide sessies werkte de Spanjaard 79 rondjes af en eindigde hij op P11 in de ochtend en P17 in de namiddag. Nu de testdagen er op zitten is het aftellen geblazen naar de eerste ePrix van het seizoen, op 15 december in Riyad.

--- UITSLAG TESTSESSIE VALENCIA VRIJDAG ---

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 19 oktober 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons