van der Horst

Valencia: Rookie Alexander Sims snelste onderweg - D'Ambrosio snelste Belg

Alexander Sims - BMW iFE.18
Alexander Sims - BMW iFE.18
Tijdens de eerste testdag in Valencia liet nieuwkomer BMW al direct haar visitekaartje achter. Beiden wagens, met rookie Alexander Sims op kop, waren het snelste onderweg in de voormiddag en Sims eindigde ook bovenaan in namiddagsessie met een 1:17.553. In die sessie bleef hij slechts een tiende voor André Lotterer, die zijn DS Techeetah op plaats twee parkeerde, en minder dan twee tiende op zijn ploegmaat Antonio Félix da Costa. Lucas di Grassi en Daniel Abt vervolledigden met hun Audi's de top vijf. Beste Belg was tweemaal Jérôme D'Ambrosio, die een zesde tijd liet optekenen tijdens de namiddagsessie op vier tiende van Sims en bleef hiermee uittredend kampioen Jean-Éric Vergne voor.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra M5Electro
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra M5Electro
Opvallend was dat tijdens de namiddag sessie de top 12 zich binnen een seconde bevond, terwijl de chrono's in de ochtendsessie wat meer verspreid waren. Daarnaast werd ook de kracht van de nieuwe Gen2 duidelijk gemaakt. Met de tijd die Sims op de tabellen zette, was hij een seconde sneller dan de beste tijd van vorig jaar, toen nog op de tabellen gezet door Oliver Turvey met zijn NIO 003. Beide sessies werden ook even onderbroken met een rode vlag. Tijdens de ochtend was het de nieuwbakken DTM-kampioen Gary Paffett die in aanraking kwam met de tijdelijke barrières die in het midden staan aan de start/finish. De schade viel uiteindelijk mee en de Brit kon zijn testsessie voortzetten. In de namiddag was het André Lotterer die even de baan verliet, maar zijn uitstap was van korte duur en de Duitser kon daarna zonder problemen terug in de pits geraken. 

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Voor Stoffel Vandoorne was het een testdag van korte duur. De Rumbekenaar reed 13 rondjes tijdens de ochtendsessie, maar bleef binnen in de namiddag terwijl HWA Racelabs aan de Venturi-bolides sleutelde. Ferrarist Antonio Fuoco was overigens de enige die geen tijd op de tabellen kon zetten vandaag, nadat hij in de namiddag het stuur overnam van Maximilian Günther. De Italiaan krijgt nog een kans vrijdagnamiddag om de Penske EV-3 aan de tand te voelen. Morgen staat de tweede testdag op het menu, tevens ook de laatste voor Vandoorne alvorens hij het stuur overgeeft aan Daniel Juncadella en zelf richting de Verenigde Staten trekt voor de Grote Prijs Formule 1.

--- UITSLAG TESTSESSIE VALENCIA DINSDAG ---

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 16 oktober 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons