van der Horst

Vandoorne ook in 2017 bij McLaren

Stoffel Vandoorne - McLaren MP4-31
Stoffel Vandoorne - McLaren MP4-31
Stoffel Vandoorne zal ook volgend seizoen bij McLaren blijven, dat heeft McLaren-CEO Ron Dennis in Monaco in de marge van de Grote Prijs daar gezegd. "We zijn nog niet klaar om onze rijdersbezetting voor 2017 vast te leggen of te communiceren, maar je mag er zeker van zijn dat Stoffel niet te koop is", aldus de Brit over onze landgenoot die dit seizoen dankzij een tiende plaats in Bahrein bij zijn F1-debuut de eerste punten pakte voor McLaren-Honda.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vandoorne viel in Bahrein in voor Fernando Alonso, zonder dat hij veel voorbereiding had gekregen in de MP4-31. Hij pakte ook het eerste punt voor het Britse team dit seizoen en gaf daarmee zijn visitekaartje meer dan af. Dat trok ook de aandacht van andere teams die azen op de kwaliteiten van de GP2-kampioen. Dennis gaf evenwel duidelijk aan dat andere teams met lege handen zouden achterblijven. "Stoffel is een extreem getalenteerde, slimme en hard werkende jonge rijder met een enorm potentieel en die weet hoe te winnen. In die zin is hij een integraal deel van de toekomst van McLaren-Honda en elk ander team dat nog maar denkt dat ze hem bij ons kunnen weghalen, zal van een kale reis terugkeren."

Stoffel Vandoorne Fernando Alonso
Stoffel Vandoorne Fernando Alonso
Indien Stoffel Vandoorne een vaste stek krijgt volgend seizoen, dan moet ofwel Jenson Button ofwel Fernando Alonso vertrekken. Laatstgenoemde heeft nog een contract met McLaren, maar Button niet meer. De Brit wordt evenwel terug gelinkt aan Williams F1...



Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons