van der Horst

Vanina Ickx rijdt eerste meters met Gillet Vertigo PIKE’X PEAK op Circuit Zolder

Gillet Vertigo PIKE’X PEAK
Gillet Vertigo PIKE’X PEAK
Het was verleden week al aangekondigd maar nu donderdag was het zover, de Gillet Vertigo PIKE’X PEAK heeft zijn eerste meters gereden en dit dan nog op het Circuit van Zolder. Vanina Ickx die op 24 juni de bolide in de States de sporen zal geven tijdens de beroemde Pikes Peak klimkoers, zat ook nu aan het stuur en reed verschillende ronden op de Limburgse omloop en dat onder het goedkeurend oog van Jean-Michel Delporte en Tony Gillet.
  • STX Motorhomes
Gillet Vertigo PIKE’X PEAK
Gillet Vertigo PIKE’X PEAK
Het was wel wachten tot drie uur in de namiddag voor een bestelwagen  met oplegger met daarop de Vertigo arriveerde op de omloop. Onmiddellijk viel op dat de wagen nog bruut afgewerkt was en nergens voorzien was van een laklaag. Eens in de pits toegekomen werden nog snel enkele stickers aangebracht op de Vertigo. Opvallend was ook dat de wagen, vooral aan de voorzijde, veel verschilt van het op het Autosalon voorgestelde exemplaar.

Vanina Ickx
Vanina Ickx
Nadat Vanina Ickx, die de laatste weken een intens fysiek trainingsprogramma onderging en veel oefende op de Simtag-simulator, haar zitpositie had aangepast, kon de wagen aan zijn testronden beginnen maar al na een ronde bracht de pilote de wagen terug binnen. Niettegenstaande Vanina Ickx zeker niet groot te noemen valt, stootte haar hoofd tijdens het rijden tegen de rolkooi, om maar aan te duiden hoe krap bemeten de cockpit is.

Volkswagen 2.0 TFSI
Volkswagen 2.0 TFSI
Naargelang de namiddag vorderde legde de wagen steeds langere stints af, zij het aan een vrij bescheiden tempo. De Volkswagen 2.0 TFSI motor leverde echter geen noemenswaardige problemen op en men kon dan ook op het einde van de dag spreken van een geslaagde shake down. Nu kan de ontwikkeling van de wagen verdergezet worden en wordt het uitkijken naar 24 juni wanneer Vanina Ickx met de Vertigo de Pikes Peak zal bestormen.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons