van der Horst

VGL Racing ontplooit Belcar-plannen voor 2018

Patrick Lefèvre - VGL Racing - Saker RapX - Kelly Van Gansen
Patrick Lefèvre - VGL Racing - Saker RapX - Kelly Van Gansen
In de showroom van BMW Centrauto in Wijnegem onthulde VGL Racing de plannen die het Antwerpse team heeft voor het seizoen 2018 van het Belcar Endurance Championship. Het team van Patrick Lefèvre en Kelly Van Gansen vertrouwt ook dit seizoen op de Saker RapX, zonder twijfel de meest doorontwikkelde Saker ter wereld. Naast het Belcar Endurance Championship, maakt het team eveneens de overstap richting de Volkswagen Fun Cup.
  • Powercars
Luc Branckaerts - Patrick Lefèvre - Kurt Bultynck - VGL Racing - Saker RapX
Luc Branckaerts - Patrick Lefèvre - Kurt Bultynck - VGL Racing - Saker RapX
Heel erg veel nieuws van het Belcar-programma had VGL Racing op donderdag avond niet aan te kondigen, het nieuwe uiterlijk van de wagen had Autosport.be namelijk eerder al onthuld. Rijders met dienst voor de openingsmanche op 7 en 8 april te Circuit Zolder zijn de vertrouwde Luc Branckaerts en nieuwkomer Kurt Bultynck - voorheen onder meer actief op de BMW 3-reeks van Convents Racing Team in de 24 Hours of Zolder. Maik Barten lijkt ook opnieuw een zekerheid voor Limburgse etmaalrace dit jaar, net als Danique Aelaerts die het team vervoegt.

VGL Racing - Saker RapX
VGL Racing - Saker RapX
Verder bevestigde VGL Racing dat het tijdens de winterperiode een VW Fun Cup aanschafte, al kreeg die wagen nog niet de definitieve bestickering en stond hij nog in de kleuren van de vorige eigenaar. "Als we kijken naar de beschikbare opties om in België goedkoop te racen, dan denk ik dat de VW Fun Cup de enige optie is", licht Patrick Lefèvre toe. "Het concept bestaat al 20 jaar, dus qua investering is de VW Fun Cup Evo 3 wat mij betreft een duidelijke en relevante keuze. Onze bezetting is nog niet helemaal rond, maar we hopen minstens de 25 Hours in Spa-Francorchamps mee te rijden. Als rijders kunnen we al zeker vertrouwen op Annabel Decubber, Willem Vanbruggen en Willem Mijer, terwijl we voor de overige namen nog in onderhandeling zijn."

Lees ook: Foto's van nieuwe livery voor McDonald's Racing en VGL Racing

VGL Racing - Saker RapX
VGL Racing - Saker RapX
Voor het programma in het Belcar Endurance Championship zijn de verwachtingen echter hooggespannen. "We hebben duidelijke doelen", lacht Lefèvre. "Eerst en vooral: alle wedstrijden aan de finish staan. Daarnaast, de titel in de Belcar 3-klasse en een top tien-notering in de 24 Hours of Zolder. We zullen het zeker en vast niet onder de markt hebben tegenover de concurrentie dit jaar, temeer er in onze klasse heel wat GT4-geweld zal aantreden. Op pure snelheid gaan we misschien niet altijd een vuist kunnen maken, maar we gaan strijden en we zien wel waar we eindigen", besluit de Antwerpenaar zelfverzekerd.

Foto's: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 23 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons