van der Horst

Vila Real: Nabeschouwing van Denis Dupont

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Twee keer opgegeven, één 14de plaats: het raceweekend op het stratencircuit van Vila Real verliep niet zoals Denis Dupont het had gehoopt. Op de Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team blikt onze landgenoot nu al vooruit naar de volgende afspraak, half juli in Slovakije.
  • Footprints
Stratencircuits hebben de reputatie wat chaotische races op te leveren en de omloop van Vila Real ontsnapt niet aan die ‘traditie’. De eerste race van de Portugese meeting begon met een indrukwekkende kettingbotsing, die zowat het hele peloton blokkeerde.
“Gelukkig kon ik de schade beperken”, stelde Denis Dupont. “Ik werd maar licht geraakt. Toch was de klap genoeg om de geometrie licht te ontregelen.” 
Onze landgenoot werd niet beloond voor zijn vastberadenheid. Na enkele ronden moest hij zijn Audi RS 3 LMS met een stukke aandrijfas parkeren.
Het pechverhaal ging verder tijdens de tweede race, waar hij opnieuw en om dezelfde reden moest opgeven.
 
In de derde sprint van het weekend tikte de Belg als veertiende aan.
“Ik kan niet tevreden zijn over dit weekend”, analyseerde de Belg. “Dit is echt een weekend om te vergeten. Pagina omslaan en ons toeleggen op de volgende meeting, dat is nu de opdracht. Die gaat half juli door in Slovakije. Ik wil mijn Europese campagne op een positieve noot afsluiten, vooraleer de wedstrijden op andere continenten aan te vangen.”

Persbericht RACB National Team

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op maandag 25 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons