van der Horst

Vila Real: Voorbeschouwing van Denis Dupont

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
De deelnemers van het FIA WTCR trekken dit weekend richting Portugal. Hoewel Denis Dupont nog nooit in actie kwam op het circuit van Vila Real, denkt hij wel dat het circuit bij hem in de smaak zal vallen. Aan het stuur van de Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team trekt onze landgenoot in alle sereniteit naar het Portugese raceweekend.
Zomers weekend, vakantiebestemming: in deze tijd van het jaar doet Portugal vooral aan nietsdoen denken. Toch draait het voor Denis Dupont dit weekend om opperste concentratie.
“Vila Real is één van de vele circuits die ik dit seizoen moet leren kennen”, stelt onze landgenoot. “Net zoals bij Marrakech, de openingsmanche van het seizoen, heb ik deze omloop niet op een simulator gevonden. Dat maakt het er zeker niet makkelijker op, want we rijeden op een ingewikkeld en lang (4,785 km, red.) stratencircuit. Ik heb nogal wat onboardbeelden van vorige races bekeken en blijkbaar is het een snelle piste, met heel wat blinde bochten.”
Nochtans koestert de vertegenwoordiger van het RACB National Team in FIA WTCR wel wat ambities voor de Zuid-Europese meeting.
“Ondanks de 40 kg. succesballast extra die de Audi RS 3 LMS dankzij hun goede resultaten meekrijgen heb ik er alle vertrouwen in. Niet zo lang geleden werkte ik een testdag op een Spaanse omloop af. Daar begon ik ook een samenwerking met een nieuwe ingenieur. Al heel snel klikte het en wisten we goede afstellingen te vinden. De omloop van Monte Blanco heeft dan wel weinig gemeen met het circuit van volgend weekend, maar we vertrekken toch met een goede basis. In Vila Real wordt de dialoog met de ingenieur uiterst belangrijk: zoals bij ieder stratencircuit zal de grip in de loop van het weekend fel veranderen. Ik kijk er al naar uit om die uitdaging aan te gaan.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op donderdag 21 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons