van der Horst

Vila Real revisited

Vila Real
Vila Real
Met de afspraak op de Portugese Vila Real-stratenomloop zijn de deelnemers aan het FIA WTCR by Oscaro reeds halverwege het kampioenschap aanbeland. . Ook al zorgde de combinatie van BoP en compensatiegewicht voor heel wat kritiek, met vier verschillende merken in de top vier en acht winnaars uit twaalf wedstrijden kende de nieuwe serie een sterke start. Constructeur Honda die momenteel met Münnich Motorsport-rijder Yann Ehrlacher de puntenstand aanvoert betaalt in Vila Real de tol voor de recent geboekte successen en komt in het alweer bloedhete Vila Real met de zwaarst beladen wagen aan de start. Niet dat tien kilo min of meer veel uitmaakt op een omloop waar vooral de rijders het verschil maken.
  • Skylimit Events
Van de top 10-rijders maken enkel WRT-rijder Jean-Karl Vernay (4de) en Fred Vervisch (9de) hun debuut op de 4.8km lange en snelle omloop waarvan de blinde bochten en smalle chicanes vooraf niet met de simulator konden worden verkend. Ook Benjamin Lessennes (Boutsen-Ginion Racing) en Denis Dupont (Comtoyou Racing) ontdekken zaterdagochtend het circuit wanneer klokke negen uur het licht op groen springt voor de eerste vrije oefensessie.
 
Dat Lessennes andermaal van de partij is heeft onze landgenoot opnieuw te 'danken' aan het forfait van local hero Tiago Monteiro. Voor de Portugees die negen maand na zijn testongeval in Barcelona nog steeds intensief aan zijn herstel werkt, bleek de snelle stratenomloop waarop de minste fout cash wordt betaald helaas té link om er zijn wederoptreden te maken. De plaatselijke fans kunnen zich evenwel troosten met de aanwezigheid van Edgar Florindo (in een Veloso Motorsport Cupra) en José Rodrigues( in een Target Competition Honda Civic FK2.), beide Portugezen kregen een wildcard om voor eigen publiek hun kunnen te tonen.  Beiden kunnen, net als hun collega's, vanaf ronde drie opteren voor de verplichte jokerronde, ontleend aan het rallycrossgebeuren en bedoeld om de inhaalmaneuvers te vergemakkelijken op een omloop die zulks nauwelijks toelaat. Onnodig te stellen dus dat een goede uitgangspositie verwerven hier primordiaal is.   
 
Wie geen fan is van de Rode Duivels kan de zaterdagrace volgen op de FIA WTCR-Facebookpagina of op wtcr.oscaro.com. De beide zondagraces zijn live op Eurosport te zien.
 
Kampioenschap:
 
1. Y.Ehrlacher 146p
2.Y.Muller 137
3.R.Huff 130
4.JK.Vernay 121
5.G.Tarquini 118
6.T.Björk 112
7.E.Guerrieri 109
8.N.Michelisz 102
9.F.Vervisch 65
10.P.Oriola 63
 
Timing Vila Real  (GMT +1u)
 
Zaterdag 23 juni:
09:00u   Free Practice 1 (30 min)
11.00u   Free Practice 2 (30 min)
12.30u  Qualifying (40 min)
16.00u  Race 1 (11 ronden)

Zondag 24 juni:
09:00u  Qualifying 2 (Q1 + Q2 + Q3, 60 minutes)
15:45u  Race 2 (11 ronden)
17:10u  Race 3 (13 ronden)

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 22 juni 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons