van der Horst

VLN 7: Eerste overwinning voor Marc VDS Racing – Opnieuw ronderecord voor Alzen (+ Video)

Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #25
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #25
Amper vijf dagen na het behalen van de titel bij de teams in de Blancpain Endurance Series stond Marc VDS Racing vandaag weer aan de start van een wedstrijd in de Eifel. Ditmaal op de veel meer uitdagende Nordschleife, een circuit waar het team uit Gosselies zich nu al bijna twee jaar toelegt. Om de opgedane ervaring vers te houden en ook BMW Motorsport bij te staan werden er dus twee exemplaren van de Z4 GT3 aan de start gebracht. Bas Leinders en de Zwitser Henri Moser namen het stuur van de #26 en konden goed mee in de openingsfase. Een oliespoor nabij Eschbach schakelde hen echter uit, net als een handvol andere deelnemers die zich lieten verrassen.
299c1f1c9340ba448ca7b8e1dff8ab7c3a44eb96.jpg
De BMW Z4 GT3 #25 werd bestuurd door Maxime Martin en Nicky Catsburg. Laatst genoemde maakte overigens begin deze week pas voor het eerst kennis met de Nordschleife op een trackday Skylimit Events. De #25 bleef uit de problemen en draaide een hoog tempo, en dat bleek na afloop de sleutel tot de eerste VLN-zege voor het Marc VDS Team. Eén voor één vielen hun voornaamste concurrenten vooraan weg. Uwe Alzen (Alzen BMW #2) liet zich op hetzelfde oliespoor als Leinders in de vangrails glijden, de Rowe Mercedes SLS van fabrieksrijder Lance David Arnold en Jan Seyffarth werd bestraft wegens het negeren van een gele vlag, de groen-gele Manthey Porsche #145 verloor op 15 minuten van het einde de leiding met een technisch probleem en tot slot viel de Twin Busch Audi in de laatste bocht stil zonder brandstof (op dat moment tweede).

VLN: 36e Grenzlandrennen in beeld gebracht
"We hadden zeker wat geluk op het einde," gaf Martin achteraf toe. "Dat neemt niet weg dat we een goede race afwerkten en deze overwinning verdienen. Onze BMW was perfect, de strategie was geweldig en vooral voor mijn teamgenoot Nick Catsburg heb ik grote lof." Het podium werd vervolledigd door de Frikadelli Racing Team Porsche 911 GT3-R van Klaus Abbelen, Sabine Schmitz en Patrick Huisman (+53sec) en toch wel verrassend de Dörr Motorsport McLaren van Rudi Adams en Arno Klasen (+5:28.846) die eindelijk eens van pech bleef gespaard. Markus Palttala werd met zijn Raceunion Teichmann Racing Porsche 911 GT3 Cup tiende algemeen en tweede in de Cup-klasse.

VLN: 36e Grenzlandrennen in beeld gebracht
Tot slot vermelden we nog dat Uwe Alzen met zijn BMW Z4 GT3 een nieuwe VLN-polerecord neerzette. De tijd van 8:02.418 die hij midden juli nog neerzette verbeterde hij vandaag door het VLN-circuit (korte GP-stecke + Nordschleife) af te leggen in 8:01.069. De magische 8 minuten grens komt nu wel heel dichtbij.


Foto's: Marc VDS, VLN & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting ADAC Barbarossapreis.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons