VLN 9: Falken Porsche wint - Titel voor Adrenalin BMW 325i

Rink-Leisen-Brink (BMW 325i e90)
Christopher Rink, Danny Brink en Phillip Leisen (Pixum Team Adrenalin Motorsport BMW 325i) zijn de nieuwe VLN-kampioenen 2019. Met hun zesde zege in de druk bezette V4-klasse stelde het trio de algemene VLN-titel veilig, het Duitse kampioenschap laat de populariteit van een klasse namelijk doorwegen bij het uitdelen van de punten. Voor het eerst in twee seizoenen gaat de titel dus niet naar Michael Schrey of een BMW M235i Racing Cup. Na enkele RCN-wedstrijden lieten Pieter Denys en Gregory Eyckmans een negende plaats optekenen in de klasse van de kersverse kampioenen, waar er maar liefst 22 wagens aan de start verschenen.
Falken Motorsport Porsche 911 GT3 R
De algemene zege ging afgelopen zaterdag naar de Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R van Martin Ragginger en Klaus Bachler. Dankzij ondermeer de juiste strategie kwam de wagen aan de leiding te liggen, maar in de laatste ronde kreeg de Porsche een technische probleem waardoor de race geen ronde langer mocht duren. Een ontketende Raffaele Marciello kwam uiteindelijk vijf seconden te kort voor de overwinning in de HTP Mercedes-AMG GT3 die hij deelde met Maxi Götz en Patrick Assenheimer. De Black Falcon Mercedes #6 van Hubert Haupt, Luca Stolz en Yelmer Buurman vervolledigde het podium (+15s). Frédéric Vervisch mocht voor het eerst kennismaken met de Evo-versie van de Audi R8 LMS GT3 en werd ondanks de handicapseconden zevende algemeen met Marcel Fässler (en winnaar in SPX).

--- UITSLAG VLN 9 ---

Foto's: VLN

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op maandag 22 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 9.