van der Horst

VLN3: Eerste overwinning voor BMW M6 GT3

Start VLN3
Start VLN3
BMW heeft de derde VLN-wedstrijd van het seizoen gedomineerd. Nadat de M6 GT3 vanochtend al de top drie in de kwalificaties voor haar rekening nam en daarbij ook nog eens onder de 8 minuten dook (Jesse Krohn), palmden dezelfde drie wagens na vier uren racen op de Nordschleife ook het podium in. De overwinning ging naar het Schubert exemplaar van Marco Wittmann, Jörg Müller en Jesse Krohn, die daarmee de M6 GT3 ook meteen een allereerste zege schonken in zijn nog korte bestaan. De tweede Schubert BMW van Lucas Luhr, Martin Tomczyk en John Edwards verschalkte in de openingsronde al de identieke Walkenhorst bolide van Christian Krognes, Victor Bouveng en Tom Blomqvist en reed in tandem met de zusterwagen naar P2.
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Een 1-2-3 dus voor BMW en dat twee weken voor de 24 uren van de Nürburgring. De Phoenix fabrieks Audi R8 LMS van René Rast, Christopher Mies en Christian Mamerow die zich als tiende had gekwalificeerd rukte op naar de vierde plaats, terwijl de zusterwagen van Rast en Niki Mayr-Melnhof terugviel van de vierde naar de zesde plek. De Manthey Racing Porsche 911 GT3 R #912 van Michael Christensen en Fred Makowiecki kon de vijfde plek behouden. Frank Stippler (Blancpain GT) en Anders Fjordbach, winnaars van de eerste twee wedstrijden, verschenen niet aan de start.

--- UITSLAG VLN 3 ---

Foto's: VLN/BruckeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 14 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 3.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons