van der Horst

Voorbeschouwing van de organisatoren op het seizoen 2015

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Autosportliefhebbers in de Benelux doen er verstandig aan zaterdag 2 mei alvast in hun agenda te noteren. Want dan bezoekt het FIA World Endurance Championship de Belgische Ardennen voor de 6 Hours of Spa-Francorchamps, dé opwarmer voor de 24 Uur van Le Mans, goed een maand later. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux mag zich al sinds haar oprichting vaste partner noemen van dit evenement en zal ook dit jaar het publiek zeker weten te vermaken met een mooie startgrid en spannende sprintraces.
Voor de Cup Challenge Benelux is Spa tevens het debuut van de ‘991’ variant van de 911 GT3 Cup. De komst van deze nieuwste generatie kon op veel bijval rekenen vanuit teams en rijders. Zoveel zelfs, dat Porsche Motorsport het mogelijk maakte volledig nieuwe auto’s aan te schaffen, een voorrecht wat normaal alleen aan Carrera Cups voorbehouden is. De zes beschikbare wagens waren dan ook snel uitverkocht.

Het was Nicolas Vandierendonck, één van de meest gewaardeerde gentleman-drivers uit het veld en Cup Challenge Benelux deelnemer van het eerste uur, die als eerste de handtekening plaatste. Bij hem voegde zich vervolgens het Nederlandse team GT3.nl en Pierre Piron, die in 2014 zijn ‘Pro’ teamgenoot Xavier Maassen nog kampioen zag worden. Het team van Belgium Racing, dat dit jaar naar de Cup Challenge overstapt, kocht maar liefst twee nieuwe wagens en zal dus prominent op de startgrid aanwezig zijn. Ook Speedlover, het gekende team van André van Hoof, zet tevens een nieuwe 991 GT3 Cup in.

Tel daarbij dat er ook type ‘991’ auto’s uit eerdere bouwjaren hun weg naar Spa gaan vinden en het is duidelijk: deze meest recente 911-generatie zal een nieuw gezicht geven aan de snelste Cup van de Benelux. Het betekent uiteraard niet dat er afscheid genomen wordt van de generatie ‘997’ van de 911, in tegendeel! Ook deze fenomenale auto blijft integraal onderdeel van het kampioenschap. Nieuwkomer PG Motorsport bevestigde reeds hun aanwezigheid en vele andere teams, zowel nieuwe als vaste deelnemers aan de Cup Challenge Benelux, werken momenteel aan hun deelnames.

“Er zijn al diverse stoeltjes gevuld”, weet Cup Manager Steven Stichelbout, “maar er zijn uiteraard nog plekken beschikbaar bij diverse teams en een aantal van deze mogelijkheden zullen we op onze website gaan plaatsen. De 997 is en blijft een fantastische auto en biedt in 2015 mooie kansen voor deelname, óók op het financiële vlak. Zo worden er al zitjes aangeboden voor rond de €60.000,- per seizoen, wat buitengewoon aantrekkelijk is voor een kampioenschap met de Porsche prestige, aansprekende wagens en mooie evenementen. De grote interesse laat ook zien dat mensen anno 2015 op zoek zijn naar stabiele kampioenschappen die eerlijke competitie garanderen, een bewezen lange-termijn visie hebben en plezier bieden. Momenteel kijken we al uit naar 15 auto’s op de grid in Spa en we hebben nog 3 maanden te gaan!”

Bekijk de Highlight Clip van seizoen 2014 op: http://youtu.be/HuUFrTErdEc

PGCCB pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 10 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa-Francorchamps.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons