van der Horst

Vol startveld voor de Porsche Mobil 1 Supercup

Porsche 911 GT3 Cup type 992
Porsche 911 GT3 Cup type 992
In de Porsche Mobil 1 Supercup, waarvan de races worden verreden in het voorprogramma van Europese Grote Prijzen, zal men dit jaar voor het eerst gebruik maken van de nieuwe generatie Porsche 911 GT3 Cup. Niettegenstaande die wagenwissel, kan de organisatie rekenen op een vol startveld, alle voorziene, vaste 28 startplaatsen voor het jaar zijn immers ingenomen.
Het seizoen start in Monaco van twintig tot en met 23 mei waarna nog zeven manches volgen, respectievelijk in Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, Groot-Brittannië, België, Nederland en Italië. Voor de zeven manches na Monaco zijn er steeds vier plaatsen voorzien buiten de 28 vaste piloten voor gastrijders.

Larry ten Voorde - Team GP Elite
Larry ten Voorde - Team GP Elite
Larry ten Voorde zal zijn titel verdedigen en ook Ayhançan Güven, derde in de eindstand in 2020, is opnieuw van de partij. Alle teams die in het verleden in de Cup actief waren tekenen weer present, zoals Lechner Racing, Fach Auto Tech, CLRT, Martinet by Alméras, alsook het Nederlandse Team GP Elite. Nieuwkomers in de Cup zijn Parker Racing en Huber Racing respectievelijk kampioen in de Britse en Duitse Cup.

Foto's: Porsche AG
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 23 februari 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons