van der Horst

Volkswagen brengt straatversie van de Golf GTI TCR op de markt

VW Golf GTI TCR
VW Golf GTI TCR
Donderdag presenteerde Volkswagen een op de succesvolle Golf GTI TCR-racebolide geïnspireerd concept van de GTI in het Oostenrijkse Reifnitz am Wörthersee, waar jaarlijks de grootste Volkswagen GTI-meeting ter wereld wordt georganiseerd. De Golf GTI TCR belooft de snelste Golf ooit te worden, met een topsnelheid zonder begrenzer van 264 km/u. De Duitse hot hatch verschijnt eind 2018 op de Europese markt.

VW Golf GTI TCR
VW Golf GTI TCR
De speciale versie van de Golf-GTI beschikt over een viercilinder 2.0 liter turbomotor die 290 pk levert met een maximumkoppel van 370 Nm. De sportieve hatchback uit Wolfsburg is uitgerust met een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling en een sperdifferentieel. Officieel ligt de topsnelheid van de Golf GTI TCR rond de 250 km/u, maar na het verwijderen van de elektrische begrenzer kan de wagen een top van 264 km/u bereiken. Hiermee is de speciale TCR-uitvoering de snelste straatlegale Volkswagen, maar kan hij ook aanklampen bij de 350 pk krachtige Golf GTI TCR-racewagen.

VW Golf GTI TCR
VW Golf GTI TCR
Volkswagen’ snelste Golf ooit wordt geleverd met het titanium uitlaatsysteem van Akrapovic. Op de vooras is het sperdifferentieel van de Golf GTI Performance bevestigd. Dit zorgt voor een goede tractie en een verbeterd weggedrag in snelle bochten. De Golf GTI TCR heeft twee extra radiators in de neus, dit om de motor goed te kunnen koelen. Standaard staat de Duitse GTI op 18 inch lichtmetalen velgen in Belvedere-design, maar er zijn ook 19 inch exemplaren beschikbaar. De geperforeerde remschijven met speciale remklauwen en – blokken zorgen voor een optimale vertraging, ook op de piste. Eind 2018 moet de Volkswagen Golf GTI TCR in de showroom staan, een exacte prijs is nog niet bekend.

Foto's: Volkswagen




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in TCR International Series op donderdag 10 mei 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons