van der Horst

Volkswagen toont Polo GTI R5

Volkswagen Polo GTI R5
Volkswagen Polo GTI R5
Volkswagen heeft haar gloednieuwe Polo GTI R5 onthuld in Mallorca. De wagen zal vanaf deze zomer gehomologeerd worden en in de herfst debuteren.
Vorige week publiceerde Volkswagen enkele beelden van een rijdende R5. Een week later werd de GTI Polo officieel boven de doopvont gehouden tijdens een presentatie in Mallorca. "De nieuwe Polo GTI R5 voorstellen voor het publiek was een ongelooflijk moment", aldus Sven Smeets, directeur bij VW Motorsport. "De relatie met de baanversie van de GTI is onmiskenbaar. Deze wagen is een ambassadeur voor de GTI-familie. De komende maanden zal de Polo zich moeten bewijzen in een reeks harde scenario's, zodat de wagen kan voortbouwen op het succes van zijn voorganger", waarmee Smeets refereert naar de Polo WRC die tussen 2013 en 2016 nagenoeg onverslaanbaar bleek in het WRC rallykampioenschap.

In december zullen er nog testen plaatsvinden in Groot-Brittannië op onverhard. Ook de komende maanden zal de wagen verder ontwikkeld worden om dan tegen mid-2018 gehomologeerd te worden. Dan zouden ook de eerste klanten hun wagen moeten krijgen. Wanneer de wagen zijn debuut zal maken is vooralsnog onduidelijk, maar het lijkt zonneklaar dat de WRC-manche in Duitsland het perfecte decor zou zijn voor het racedebuut van de Polo R5.

Foto: Volkwagen Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op dinsdag 5 december 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons