van der Horst

Volkswagen trekt winnaar Romain Dumas aan voor Pikes Peak

Romain Dumas
Romain Dumas
Volkswagen wil dit jaar het elektrische record op de Pikes Peak International Hill Climb aan diggelen zoeven. Het Duitse merk bouwt daartoe onder het toeziende oog van onze landgenoot Sven Smeets al geruime tijd een elektrisch prototype voor de unieke klimkoers in de Rocky Mountains. Vandaag maakte VW bekend dat het niemand minder dan drievoudig winnaar Romain Dumas heeft aangetrokken als rijder. Dumas won de vorige editie van de race to the clouds nog en pakte daarnaast met Porsche de wereldtitel in het FIA WEC in 2016.
Sven Smeets
Sven Smeets
"De regels bieden een grote technische vrijheid in deze (elektrische prototype n.v.d.r.) klasse. Dat laat ons toe om de efficiëntie van Volkswagens toekomstige batterij- en aandrijflijntechnologie te tonen in een competitieve omgeving. Een bijkomende uitdaging rust in het feit dat het tracé op de Pikes Peak een normale weg is, waarbij zowel het weer als de toestand van de baan regelmatig wijzigen", licht sportief directeur Sven Smeets toe.

Lees ook: VW wil Pikes Peak record met nagelnieuwe elektrische bolide (+ Video)

Romain Dumas
Romain Dumas
"Er is één groot voordeel aan een elektrische wagen in de Pikes Peak: de beschikbare kracht blijft constant over het ganse parcours van twintig kilometer, in tegenstelling tot bolides met verbrandingsmotoren die een gevoelige hoeveelheid vermogen verliezen in de dunne berglucht. Ik heb dat aan den lijve ondervonden in mijn vorige optredens hier. Ik kijk ernaar uit om van bij de start op 2862 meter voor de allereerste keer op volle kracht naar de finish te kunnen rijden", aldus Dumas.

Gillet Vertigo Pikes Peak
Gillet Vertigo Pikes Peak
Het huidige elektrische record staat op naam van de Kiwi Rhys Millen in de eO PP100, die in 2015 een 8:57.118 liet optekenen en daarmee voor de allereerste zege van een elektrische wagen zorgde in de Pikes Peak. Sébastien Loeb vermorzelde in de Peugeot 208 T16 Pikes Peak nadien het algemene record en zette het op 8.13.878. Volkswagen Motorsport ambieert op dit ogenblik niet dat algemene record, maar 'slechts' het record voor elektrische bolides. Naast Volkswagen werkt ook zustermerk Bentley aan een programma met de Bentayga, terwijl Gillet Cars met de Vertigo en Vanina Ickx naar Colorado trekt - naar eigen zeggen onder de vleugels van Romain Dumas.

Foto's: Niels Vaeck, Georges De Coster, Volkswagen Motorsport & Racing International Photography



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons