van der Horst

Volledig Belcar kampioenschap voor BRAXX Racing in 2019

Braxx Motors - Camaro Transam Euro
Braxx Motors - Camaro Transam Euro
Tijdens de 24 uren van Zolder zagen we voor de eerste maal de Transam Euro TA2 ingezet door BRAXX Racing in actie komen. Niettegenstaande de wagen enkele kinderziekten ondervond werd het potentieel van de imposante wagen onmiddellijk duidelijk. BRAXX Racing heeft nu besloten om volgend jaar de wagen in te zetten in het ganse Belcar seizoen. Mogelijk zien we sporadisch zelfs een tweede bolide aan het werk.
  • Heinz Performance
Braxx Motors - Camaro Transam Euro
Braxx Motors - Camaro Transam Euro
Na de 24 uren van Zolder verhuisde de Transam Euro Camaro naar Spanje waar hij deelnam aan de twee laatste manches van de serie CER-GT. Vorig weekend nog in Jarama werd Jose Roger Chalmeta derde algemeen en won hij de categorie C2 in GT. Voor 2019 is het alleszins de bedoeling om een exemplaar van de wagen in te zetten in het Belcar Endurance Championship onder de hoede van BRAXX Racing zelve. De wagen zal dus in actie komen op Zolder en Francorchamps, maar ook in het Nederlandse Assen waar de Belcar volgend jaar in actie komt.

Braxx Motors - Camaro Transam Euro
Braxx Motors - Camaro Transam Euro
Een tweede Transam Euro TA2 zien we zo goed als zeker in een deel van de wedstrijden van het Belcar Endurance Championship, maar voor deze wagen worden nog rijders gezocht. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Pierre-Yves Rosoux via py@transameuro.com. Ook bestaat de mogelijkheid om kennis te maken met de Transam Euro op 17 en 18 december op het Circuit de Barcelona of tijdens een tesdag te Spa-Francorchamps begin 2019.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op dinsdag 20 november 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons