van der Horst

Von Ryan met twee McLaren 650S GT3’s in Pro Cup

McLaren GT - McLaren 650S GT3
McLaren GT - McLaren 650S GT3
Von Ryan Racing brengt komend seizoen twee McLaren 650S GT3 aan de start van de Blancpain Endurance Series, dat meldde het Britse Autosport Magazine afgelopen donderdag. Het team onder leiding van Dave Ryan, voormalig sportief directeur van het McLaren Formule 1-team, mikt meteen hoog en zal normaal gezien beide wagens inschrijven in de Pro Cup. Daarmee vult de Britse equipe de leemte die ART Grand Prix achterliet toen het naar DTM verkaste om daar de kleuren van Mercedes te gaan verdedigen.
  • De Swert Opticiens
Von Ryan Racing - McLaren MP4-12C GT3
Von Ryan Racing - McLaren MP4-12C GT3
Von Ryan verkeerde vorig jaar nog woelige waters, het team hoopte zich in de picture te rijden met een sterk resultaat in de 24 uren van Spa. Tim Mullen crashte de Pro wagen echter loeihard in Blanchimont en dus stond men er zowaar nog slechter voor. McLaren schiet Dave Ryan nu echter te hulp bij het op poten zetten van een competitief programma, waardoor men dus van een officieus fabrieksprogramma kan spreken. 

 
McLaren GT - McLaren 650S GT3
McLaren GT - McLaren 650S GT3
Hoewel het aanvankelijke plan was om slechts één wagen in de Pro Cup in te schrijven en de tweede in Pro-Am, gaat Von Ryan Racing gezien het verwachte hoge niveau nu toch voor twee volledige pro line-ups. Andrew Kirkaldy verklaarde tegenover Autosport dat McLaren alvast al zijn fabrieksrijders – Alvaro Parente, Rob Bell, Kevin Estre en Bruno Senna – onderbrengt bij Von Ryan, aangevuld met enkele naar eigen zeggen opmerkelijke pro’s. 

Foto's: Martijn Wouters & Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op zaterdag 14 februari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons