van der Horst

VLN: ADAC Barbarossapreis: Voorbeschouwing Marc VDS Racing Team

Marc VDS - BMW Z4 GT3
Marc VDS - BMW Z4 GT3
Het Marc VDS Racing Team keert dit weekend nog een keer terug naar de Nürburgring, slechts een paar dagen nadat het team er zich voor het eerst in zijn bestaan van een titel wist te verzekeren. Het Belgische team zet er twee wagens in tijdens VLN7, bolides die zullen worden bestuurd door Maxime Martin en Nick Catsburg (samen in de #25) en door het duo Bas Leinders-Henri Moser (in de #26).
Na vorige zondag op het Grand Prix-circuit de Blancpain Endurance Series Pro Cup Teamstitel te hebben veroverd komt het team volgende zaterdag in actie op de Nordschleife, kwestie van nog meer ervaring op te doen op de unieke omloop. Vooral voor Catsburg is dat belangrijk, want hij racet voor het eerst op het mythische circuit. Hoewel hij al een paar rondjes met een gewone wagen afwerkte, met teammaat Moser als coach, is racen met de BMW Z4 GT3 een heel ander paar mouwen.

De vier uur durende race wordt op zaterdag verreden en is de zevende manche van het kampioenschap, nadat eerder dit seizoen een wedstrijd werd geannuleerd.

Bas Leinders, Team Principal
“Het is mooi dat we nog eens op dit circuit kunnen racen. Dit is een uitdaging die je nergens anders kan aangaan en we kunnen elke seconde ervaring op dit circuit zeker gebruiken. Volgend jaar willen we uiteraard nog eens deelnemen aan de 24 Uur van de Nürburgring, zeker omdat we daar nog een rekening hebben openstaan. Met een extra race onder de riem kunnen we ons nog beter daarop voorbereiden. Bovendien geeft het Nick Catsburg een mooie gelegenheid de omloop te leren kennen.”

Nick Catsburg, #25 BMW Z4 GT3
“Ik kan niet onder woorden brengen hoezeer ik hier naar uitkijk! Voor elke racer is de Nordschleife legendarisch en hier een wedstrijd kunnen rijden is fantastisch. Ik weet dat ik heel wat te leren heb, maar ik kon me geen betere teammaats wensen om deze omloop onder de knie te krijgen. Henri Moser heeft me al een paar tips gegeven in een gewone wagen, maar dat is natuurlijk helemaal iets anders. Dit wordt niet makkelijk, dat weet ik nu al! Uiteraard moet ik het hele team, en Marc van der Straten in het bijzonder, bedanken om me deze kans te geven.”

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op vrijdag 27 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting ADAC Barbarossapreis.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons