van der Horst

Voorstelling RACB National Team

Thierry Neuville & Stoffel Vandoorne
Thierry Neuville & Stoffel Vandoorne
Aan de vooravond van het seizoen 2018 telt België een vertegenwoordiger in de Formule 1 én een vertegenwoordiger in het WRC. Eén van de redenen waarom Stoffel Vandoorne en Thierry Neuville nu deel uitmaken van de hoogste disciplines van de autosport is dat ze ooit werden opgepikt door het RACB National Team. Hun talent en een doorgedreven werklust zorgden er voor dat ze hun dromen konden waarmaken. Nu treden enkele andere jonge talenten in hun voetsporen, eveneens met de steun van diezelfde dynamische structuur: Guillaume de Mévius, Louis Louka, Denis Dupont en Ulysse De Pauw vormen dit jaar de speerpunt van het RACB National Team.
  • Skylimit Events
Tien jaar is het al. In 2008 trok een rijder voor de allereerste keer een geel racepak met het logo van het RACB National Team aan. Dat jaar zorgde Bertrand Baguette er voor dat het initiatief meteen danig in de verf werd gezet, met winst in de FR 3.5 race in Francorchamps. Sindsdien heeft de Brabançonne voor de rijders van het RNT al heel wat keren weerklonken. Beter nog, het heeft er voor gezorgd dat jonge rijders de absolute top van hun discipline haalden. Recent werd trouwens een boek uitgegeven dat dat roemrijke decennium uitvoerig belicht. Op dit ogenblik vormen Stoffel Vandoorne en Thierry Neuville, twee rijders die door het RNT werden opgepikt, het grootste succes van dit verhaal vol passie, enthousiasme en… hard werk. De vaststelling dat ons land, minuscuul op wereldschaal en zonder enige nationale autoconstructeur, zowel in de Formule 1 als in het wereldkampioenschap rally wordt vertegenwoordigd lijkt wel een droom. Zowel Stoffel als Thierry blijven ons verbazen.
 
Vier vertegenwoordigers, drie disciplines
 
Het RACB National Team rust niet op zijn lauweren en beperkt zich niet tot het toejuichen van de prestaties van zijn ‘locomotieven’. Men is vast van plan om het recept dat in het verleden al zo goed functioneerde nog een paar keer toe te passen.

RACB National Team 2018
RACB National Team 2018
Dit seizoen zullen vier vertegenwoordigers de kleuren van het RACB National Team dragen. Guillaume de Mévius en Louis Louka zetten hun leerschool van de Belgische en internationale rally’s verder, aan het stuur van een Peugeot 208 T16. Deze R5-bolide komt nog altijd uit de ateliers van DG Sport.
Ook Denis Dupont zet een extra stap. Dit jaar werkt hij de veelbelovende FIA World Touring Car Cup (WTCR) af, aan het stuur van een Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing. Het beste bewijs dat ook de Toerwagen-filière zijn vruchten afwerpt.

Ulysse De Pauw is de meest recente rekruut. Na een hoogstaande selectie werd de jongeman weerhouden door de verantwoordelijken van het RACB National Team. De Pauw is vast van plan een belangrijke rol te spelen in het Frans kampioenschap F4, dat voor hem helemaal nieuw zal zijn.
Tenslotte geven we nog graag mee dat het RACB National Team opnieuw een Toerwagen-Stuurwiel zal organiseren, volgens hetzelfde beproefde recept dat in 2015 565 kandidaten trok. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

RACB
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 18 januari 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons