van der Horst

Rallye Monte Carlo: Voorwaardelijke schorsing en geldboete voor Latvala

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Tijdens de Rally van Monte-Carlo van afgelopen weekend werd de Fin Jari-Matti Latvala bedacht met een geldboete van 5000 euro en een voorwaardelijke schorsing van een wedstrijd. De Volkswagen-rijder dook naast de baan en reeds daarbij een toeschouwer aan om vervolgens zijn weg verder te zetten, zonder dat de Fin zich daarbij bekommerde om de aangereden fotograaf.
Zoals we reeds eerder toonden via een video op Autosport.be en op onze Facebook pagina ging Latvala in de 11de KP iets te wijd in een rechtse bocht, dook de gracht in een kwam terecht in de publiekszone. Daarbij reed de Fin nog een fotograaf van zijn sokkel die nog net zijn fotoapparaat wou meegraaien dat op grond lag. De beelden gingen de wereld rond en toonden dat de VW-rijder niet stopte en gewoon doorreed.

De stewards hebben Latvala hiervoor bedacht met een boete van 5000 euro en een voorwaardelijke straf van één wedstrijd. Ze zijn van mening dat Latvala diende te stoppen om zich te vergewissen van de mogelijke lichamelijke schade van de bewuste toeschouwer/fotograaf.  De VW-rijder verklaarde nadien dat hij zich niet bewust was van de aanrijding door het feit dat de zichtbaarheid op dat moment zeer slecht was.

Via de on board beelden konden de stewards toch achterhalen dat de Fin zeker de aanrijding moet hebben gezien met de gekende straf als gevolg. De kans dat er effectief een schorsing zal volgen is klein, want dan zou Latvala zich nogmaals moeten bezondigen aan een gelijkaardig feit. De boete is wel effectief.

Wie de beelden bekijkt, moet er ook eens op letten waar de fotograaf zich bevond op het moment van de aanrijding. Ook het recupereren van zijn op de grond gevallen toestel getuigt niet van een juiste reflex. Volgens onze bescheiden mening stond de man in kwestie veel te dicht bij de rijbaan. Gelukkig kwam de betrokken persoon er met de schrik vanaf en kan zijn avontuur nog doorvertellen.
 
Tijdens de duik in de gracht beschadigde Latvala trouwens zijn ophanging en moest nadien de handdoek in de ring gooien.

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 25 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons