van der Horst

VW Fun Cup Awards: de grootste pechvogel van 2019

DRM Motorport - VW Fun Cup #2
DRM Motorport - VW Fun Cup #2
In de nasleep van de Awards Night heeft Autosport.be, partner van Kronos Events en de VW Fun Cup, beslist om zelf enkele Awards uit te reiken die op zaterdagavond niet aan bod kwamen in de Knokke Out Waterloo. Waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. In dit stuk wordt de grootste pechvogel van het voorbije seizoen een hart onder de riem gestoken.
In totaal komen vijf categorieën aan bod in de Awards van Autosport.be. Na de beste race van 2019, beslissen we verder ook over de mooiste livery, de opmerkelijkste jongere of nieuwkomer en de pechvogel van het jaar. Afsluiten doen we met een terugblik op het meest geslaagde kwalificatiespel.

Telkens net niet

In de VW Fun Cup vormt plezier en amusement natuurlijk de basis van het kampioenschap. Maar het niveau is de laatste jaren van een dergelijk hoog niveau, dat de strijd vooraan ongemeen spannend en close is. Waar er winnaars en kampioenen zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers. Verliezen, dat is altijd pijnlijk en jammer, zelfs in de Fun Cup, maar de manier waarop dat gebeurt, doet er soms nog een schepje bovenop. 

DRM Motorport - VW Fun Cup #2
DRM Motorport - VW Fun Cup #2
Onze keuze viel op DRM Motorsport. Het Brusselse team greep afgelopen seizoen maar liefst drie keer nipt naast de zege! In Mettet, de openingsronde van het kampioenschap, waren de troepen van Matthieu de Robiano op weg naar een eerste succes van het seizoen, toen problemen met de benzinetoevoer in de slotfase roet in het eten gooiden. Tijdens de Benelux Open Races in Zandvoort dichtte het team in de laatste paar ronden het gat op de leider, die met mechanische problemen leek te kampen. Ronde per ronde werd het verschil kleiner en kleiner, maar DRM Motorsport kwam net tekort voor de winst en eindigde op amper twee seconden met de zilveren medaillle als troostprijs.

DRM Motorsport - VW Fun Cup
DRM Motorsport - VW Fun Cup
Zolder leek dan uiteindelijk toch het wedstrijdweekend van DRM Motorsport te gaan worden. Na een zeer zwaar bevochten strijd was de eerste zege van het seizoen eindelijk binnen. Maar alsnog kreeg het team het deksel op de neus, want de wedstrijdleiding bestrafte de wagen omdat Wolfgang Reip tijdens de laatste pitstop over de volle witte lijn in de pitstraat had gereden. Weg winst, voor de derde keer dus.

Reden genoeg voor de redactie van Autosport.be om de Award van grootste pechvogel van het seizoen aan DRM Motorsport toe te kennen!

Foto's: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op donderdag 20 februari 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons