van der Horst

DRM Motorsport ontfermt zich over de #365 ‘Car Pass-LRE’

Carpass LRE by DRM - VW Fun Cup Biplace
Carpass LRE by DRM - VW Fun Cup Biplace
'Car Pass – Live Racing Experience’ maakt deel uit van het decor van de European VW Fun Cup. Sinds 2011 betwist deze Biplace Evo3 in een witte jurk met gele en groene strepen onafgebroken het kampioenschap van Kronos Events.
  • Powercars
Voor zijn achtste opeenvolgende jaar in de leukste competitie van het land staat er een grote verandering op til, aangezien de bolide in de kleuren van het bedrijf dat de ware kilometerstand van iedere ingeschreven wagen garandeert, voortaan wordt ingezet en klaargestoomd door DRM Motorsport. “Het komende seizoen vormt het begin van een nieuw hoofdstuk, aangezien we vanaf nu een beroep doen op Matthieu de Robiano en zijn team”, bevestigt Miguel Coppieters, rijder en manager van Live Racing Experience. “We zullen alles in het werk stellen om onze vier titels in Biplace en de drie zeges in de 25 Hours VW Fun Cup eer aan te doen, met bovendien de ambitie om zoveel mogelijk passagiers de race van binnenuit te laten beleven. We willen tot slot Delahaye Racing hartelijk bedanken om de voorbije zes jaar voor onze Biplace gezorgd te hebben.”
 
Stéphane Lémeret is eveneens onafscheidelijk met het team dat in 2019 de naam ‘Car Pass – LRE by DRM’ zal dragen. De snelste journalist van het land is er rijder van het eerste uur en houdt zich voortaan samen met Miguel bezig met de Live Racing Experience. Uiteraard zit hij dus weer aan het stuur van de #365, bij een team dat hij al bijzonder goed kent. “Ik heb DRM Motorsport ontdekt door er vorig jaar twee races te betwisten en ik was aangenaam verrast door zijn professionalisme en de kwaliteit van de voorbereiding van de wagens”, legt Stéphane uit. “Ik kan niet wachten om deze erg sympathieke groep te vervoegen die niets aan het toeval overlaat. We zijn zonder twijfel in erg goede handen en perfect voorbereid om opnieuw de zege en de titel te ambiëren bij de Biplaces.”
 
Voor DRM Motorsport is het dan wel geen première om een Biplace in te zetten in de European VW Fun Cup, maar de komst van de #365 zorgt ervoor dat het team uit Brussel zich voor het eerst in zijn bestaan mag opmaken voor een volledig programma in de categorie waarin passagiers de race kunnen beleven aan de zijde van de rijder. Voor Matthieu de Robiano is de komst van de ‘Car Pass’ erg betekenisvol. “Ik ben heel gelukkig dat mijn team verantwoordelijk zal zijn voor de #365 in 2019 en het is een eer om hun rijders over de vloer te krijgen”, glimlacht de beheerder van DRM Motorsport. “Het is een iconische wagen in de Biplace-categorie en het vertrouwen van LRE is een nieuw bewijs van de geloofwaardigheid die de paddock van de European VW Fun Cup ons toeschrijft. Toen ik jong was, is mijn passie voor de autosport ontstaan door regelmatig langs te komen in het atelier van Marc Wouters. Hij stoomde de Fun Cup Car Pass klaar tot in 2012 en mijn jeugdvriend Valentin, de zoon van Marc, werkt vandaag samen met DRM voor de catering.”
 
Om het begin van deze nieuwe samenwerking te vieren, zal de #365 terugkeren naar de bron door een kleurstelling te gebruiken die herinnert aan het debuut van het Car-Pass-avontuur in de VW Fun Cup, samen met enkele accenten die het handelsmerk van DRM geworden zijn. “Aangezien de strijd tegen de vervalsing van de reële kilometerstand van het voertuig de bestaansreden is van Car-Pass, was het vanzelfsprekend om terug te keren naar de omgekeerde kleurstelling toen de overstap naar DRM ter sprake kwam. Samen met de leden van de Live Racing Experience willen we Kronos Events en de Belgian VW Club bedanken, zonder wie dit concept, naar de geest van het kampioenschap, het daglicht niet had gezien. De auto lijkt achteruit te rijden, en dat is weergaloos”, sluit Matthieu de Robiano af.
 
De volledige samenstelling van het team van ‘Car Pass – LRE by DRM’ wordt de komende weken bekendgemaakt. Wil u ook eens aan boord kruipen van de #365 als passagier in de wedstrijd, surf dan naar www.car-pass.be voor meer informatie.

VW Fun Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 9 februari 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons