van der Horst

WEC: Deelnemerslijst WEC Rookie Test bekendgemaakt

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
De organisatie van het FIA WEC heeft een geactualiseerde versie van de deelnemerslijst voor de Rookie Test vrijgegeven. In totaal zullen er 11 wagens en 28 rijders in actie komen op zondag 22 november op het circuit van Bahrein, de dag nadat het doek over het kampioenschap valt. Enkele bekende namen vervoegen het veld.
  • Prospeed Competition
Zo zal GP3 kampioen van 2014 Alex Lynn samen met Sam Bird in actie komen voor Toyota, terwijl Richie Stanaway en Mitch Evans na hun test eerder deze week op het circuit van Barcelona, opnieuw het stuur nemen van de Porsche 919 Hybrid. Ook Juan Pablo Montoya test voor Porsche, al werd inmiddels duidelijk dat de Colombiaan in 2016 niet zal racen met de LMP1.

Aston Martin Vantage V8 GTE
Aston Martin Vantage V8 GTE
Aston Martin Racing zal maar liefst negen rijders aan de tand voelen met het oog op volgend seizoen; namelijk Matt Bell, Fabian Hamprecht, Archie Hamilton, Ross Gunn, Jamie Chadwick, Jody Fannin, Daniel Lloyd en Devon Model. Eerder werd al bekendgemaakt dat Nick Catsburg en Philipp Eng voor Porsche zullen testen in GTE. Julian Leal (GP2) en Memo Rojas (ex-Chip Ganassi) komen in actie voor AF Racing (lees SMP) op de BR01 LMP2, terwijl Strakka Racing zijn Formule Renault 3.5 rijders Lewis Williamson en Tio Ellinas van de Gibson LMP2 laat proeven.

In totaal wordt er vijf uur tracktime voorzien, met een sessie van 10u tot 12u in de voormiddag, gevolgd door een tweede luik van 13u t.e.m. 16u. 

--- DEELNEMERSLIJST FIA WEC ROOKIE TEST BAHRAIN ----

Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 13 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons