van der Horst

Woord & Beeld: Nico Mombaerts - Leer zien om te kunnen vertellen

Nascar Whelen Euro Series
Nascar Whelen Euro Series
Zoals ik in de eerdere episodes al beschreef en tevens de ”eerste les” die ik mensen meegeef als ze mij vragen hoe ik mijn beelden maak: leer kijken. Kijk rond, observeer en vooral verander van perspectief.
Zet een aantal mensen rond een object, geef ze identitiek foto materiaal en vraag ze om het object in beeld te brengen. Als ze geen gevoel voor beeld en fotografie hebben gaan ze allemaal bijna hetzelfde capteren. Doe dit met mensen die hebben leren kijken en observeren, dan krijg je allemaal andere resultaten maar van hetzelfde onderwerp. Dat is net de kracht van fotografie. Één en hetzelfde verhaal kan verteld worden met duizenden verschillende beelden, verteld door diegenen die het observeren en vertalen in een beeld.

Dit is het verhaal van een verregend American Festival op Circuit Zolder. De vele regenbuien maakten het er niet altijd even aangenaam op, maar hoe breng je dat nu in beeld in combinatie met die uit de kluiten gewassen amerikaanse monsters? Voor dit beeld lag bij mij de focus op de regen, de plas en in mindere mate op de wagen want de hevige regen maakte zijn eigen beeld, het spiegelbeeld. 
 
De settings voor dit beeld: Canon EOS-1D X – Sigma 85mm F1.4 DG HSM - 1/125 – f1.4 – ISO 100.
 
Tekst & foto: RacingpixelsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 21 november 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons