van der Horst

Yves Matton hakt volgende week knopen door en toont interesse in Neuville

Eddy Merckx en Yves Matton
Eddy Merckx en Yves Matton
Citroën zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Met Sébastien Loeb die een beperkt programma afwerkt, wist de Franse constructeur nog twee zeges te boeken in de Monte Carlo en Argentinië, maar Mikko Hirvonen en Dani Sordo losten tot hiertoe niet de verwachtingen in en zodoende kijkt teambaas Yves Matton nu reeds naar de toekomst.
Matton met zijn vroegere goudhaantjes Loeb -Elena
Matton met zijn vroegere goudhaantjes Loeb -Elena
Volgens Yves Matton is het intern wel belangrijk om te wachten op de resultaten van de Deutschland Rallye die dit weekend verreden wordt alvorens conclusies te trekken. “Dit is de eerste asfalt rally van het seizoen en ik moet nog gegevens verzamelen over de wedstrijd in deze omstandigheden. Ik geef toe dat ik al een en ander in gedachten heb, maar het is pas na de Deutschland Rallye dat ik knopen ga doorhakken en contact opnemen met verschillende rijders".

Eerder reeds besliste men bij Citroën om de Spanjaard Dani Sordo aan de kant te schuiven en te vervangen door Kris Meeke in Australië. Yves Matton steekt zijn interesse voor Meeke niet onder stoelen of banken. Ook voor onze landgenoot en ex-Citroën rijder Thierry Neuville heeft Matton ondertussen veel bewondering gekregen.


“Vooral de twee laatste rally’s heeft Thierry een erg goede indruk nagelaten. Ik wist dat Thierry reeds ten tijde van de Trophy heel snel was, maar hij was niet altijd even consistent en ging regelmatig in de fout. In Finland toonde hij evenwel echt klaar te zijn om mee te strijden voor de overwinning met een schitterende tweede plaats als eindresultaat. Ik geloof dat hij de snelste jonge piloot van het moment is en uiteraard tonen we interesse in dergelijk talent”.

Ondertussen ligt de bal in het kamp van onder meer Sordo om te bewijzen dat hij na zijn mindere beurt in Finland toch vooraan kan meestrijden. Sordo is altijd reeds snel geweest op asfalt en hoopt naar eigen zeggen te schitteren in Duitsland, maar hij voelt wel enige druk op zijn schouders.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 22 augustus 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons