van der Horst

WRC: Letse jump kost Evans Finland

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans moet de rally van Finland laten passeren. Hij moet op doktersverzoek rusten na een te harde landing na een jump in de Rally van Estland. M-Sport roept Gus Greensmith van de eerste reservebank.
  • Powercars
Vorig weekend werd de Rally van Estland gereden, meer en meer beschouwd als de ultieme voorbereidingswedstrijd op de Rally van Finland, maar minstens één iemand zal zich die deelname beklagen. Tal van piloten klaagden over rugpijn na een te harde landing, onder meer Oliver Solberg. Echter, het is Elfyn Evans die voet op kant moet houden in Finland door een pijnlijke rug, op doktersverzoek.

Het ging er heel hard aan toe in Estland. Evans werd nog vierde in een fel betwist podium, maar hij had beter kunnen doen, had hij de koppeling niet gebroken... na een te harde landing.

Gus Greensmith wordt nu opgeroepen door M-Sport. Een Brit voor een Brit waarmee M-Sport toch duidelijk de ambitie toont om een Brexiteer binnen de rangen te houden. De Brit maakte zijn debuut in Portugal en leek even op weg om punten te halen tot hij zijn foutenmarge nog wat optrok.

"Evans' wagen wacht wel", aldus M-Sport. Evans crashte dan wel twee keer dit jaar, maar de Brit scoorde daarnaast enkel posities binnen de top vijf en had op Corsica moeten winnen. Het team kijkt wel uit naar de prestatie van Greensmith maar geeft aan vooral bekommerd te zijn om de gezondheid van Evans. 

Evenwel: door Greensmith op te roepen houdt M-Sport de druk hoog op zowel Evans als Suninen, want stilaan blijkt dat één van hen stilaan op de wip zit.

Foto: Rally EstoniaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 17 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons