van der Horst

Portugal: Thierry Neuville snelste in shakedown

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville was vandaag de snelste tijdens de shakedown voor de Rally van Portugal. Onze landgenoot, voor deze rally verwezen naar de Hyundai i20 #20 van het B-team, bleef zijn teamgenoot Dani Sordo nipt voor. Sordo moest drie tiende toegeven en bleek de betere van Ott Tänak in de Ford Fiesta RS. De wederoptredende Kris Meeke klopte af als vijfde, voor Jari-Matti Latvala en Andreas Mikkelsen met een identieke chrono op 8 tiende. Neuville's stalgenoot Hayden Paddon was met een zevende chrono de laatste rijder die binnen de seconde van de snelle Belg bleef.
"Het gevoel in de wagen is zeer goed en we kijken uit naar een strijd voor de topposities dit weekend", aldus Neuville, die evenwel nuchter bleef. "Het is evenwel wat er in de rally zelf gebeurt dat telt", vertelde hij aan WRC.com. "Het was aangenaam een goed gevoel te hebben in de wagen. We testten voorafgaand aan de rally en hebben nieuwe instellingen voor het differentieel, wat me wat meer comfortabel doet voelen."

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 19 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons