van der Horst

Rallye Deutschland: Thierry Neuville: "Een fantastisch resultaat om nooit te vergeten"

Rallye Deutschland: Eerste WRC zege van Neuville
Negen WK manches, zoveel meetings had Hyundai nodig om de i20 WRC te laten zegevieren in het wereldkampioenschap Rally. Niet alleen voor de Koreanen was het de eerste overwinning, maar ook voor onze landgenoten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, negen jaar na François Duval en Sven Smeets in de Rally van Australië met een Citroën Xsara WRC. Om het feest compleet te maken, schonk de winnaar van vorig jaar, Dani Sordo met co Marc Martí, Hyundai zelfs de dubbel en dat op een dikke 200 kilometer van de Duitse thuisbasis van het team.
Rallye Deutschland: Eerste WRC zege van Neuville
De zege van Neuville smaakt onze landgenoot zoet, temeer hij tijdens de shakedown nog zeer zwaar van de baan ging. "Ik ben echt blij voor het volledige Hyundai Shell World Rally Team en iedereen in de fabriek in Alzenau. Iedereen heeft zo hard gewerkt het afgelopen jaar om ons te brengen waar we nu staan en om dan met hen mijn eerste WRC-zege te kunnen vieren, is bijzonder speciaal. Wat het nog beter maakt, is dat we een 1-2 scoren in onze thuisrally. Ik ben in het bijzonder dankbaar voor het harde werk dat het team dit weekend geleverd heeft. Ze hebben hard geknokt om de wagen te herstellen na onze koprol op donderdag en dat maakt het eindresultaat nog ongelooflijker. Gedurende drie dagen waren we competitief en konden we de druk op de ketel houden. Natuurlijk was het spijtig om Jari Matti (Latvala) en Kris (Meeke) te zien uitvallen, maar dat verstevigde alleen de noodzaak voor ons om geconcentreerd te blijven. De omstandigheden waren zeer moeilijk, dus we moesten het op het einde rustig aan doen. Het is een fantastisch resultaat en zeker een dat we nooit zullen vergeten", aldus Thierry Neuville.

Rallye Deutschland: Eerste WRC zege van Neuville
Hyundai is vanzelfsprekend meer dan tevreden met de 1-2, zeker zo vroeg in het ontwikkelingsprogramma. Een zege was nooit gepland voor het eerste jaar, dat een leerjaar moest zijn. "Ik voel me net of ik nog droom. We hadden nooit gehoopt dat we hier, in onze negende WK-rally, een dubbel zouden vieren. Het is vrij opzienbarend en zeer speciaal. Het was een zeer druk weekend met zware omstandigheden welke het beste van iedereen vergde. De prestatie van het team was van het hoogste niveau en het is dankzij hen, zowel hier als in Alzenau, dat we dit resultaat bereikt hebben. De rijders verkeerden in goede vorm sinds de eerste KP en ze verdienen dit echt. Thierry zijn eerste zege zien grijpen en Dani op het podium zien eindigen is fantastisch. We wilden dit seizoen gebruiken als een leerjaar en dit resultaat verandert daar niets aan. We hebben weliswaar voortdurend vooruitgang geboekt en onze Hyundai i20 WRC verbetert constant. We profiteerden van de spijtige opgave van andere rijders, maar we hebben echt geknokt voor het podium en dat weerspiegelt de vooruitgang die we hebben geboekt als team. Laten we nu vooral genieten van het moment en iedereen bedanken voor hun steun aan ons jonge team", aldus teamchef Michel Nandan.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op maandag 25 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons